Чави: Аз не съм никакво изключение и също завися от резултатите

21:45
Чави: Аз не съм никакво изключение и също завися от резултатите

Наставникът на Барселона Чави Ернандес обвини натоварената програма на каталунците за редицата контузии в състава им в момента и изрази възмущението си спрямо клубната телевизия на Реал Мадрид по време на пресконференцията си преди двубоя срещу Алавес. Той също така отново коментира решението си да напусне треньорския си пост след края на сезона.

“Това е труден мач, защото съперникът е много интензивен и спечели последните си три мача в Ла Лига. Гарсия Пласа им предава своята агресивност. Срещаме ги в най-добрия им момент, а у дома дават още повече от себе си. Ние обаче се нуждаем от трите точки, за да продължим да се изкачваме в класирането. Контузиите ни? Мислим, че пътуванията ни се насъбраха твърде много. Имахме десет мача за един месец. Календарът ни беше възможно най-лошият. Никой друг отбор в света не е имал подобна програма. И все пак по време на сезона не бяхме имали толкова много травми. Преследва ни лош късмет: имаме двама с хернии, както и ситуации, които ни вредят… Вината е в това, че нямахме достатъчно почивка, за да се състезаваме добре.

Ако не се постигат целите, трябва да си ходя. Това го казва президентът и ще се случи същото и със следващия треньор. Когато дойдох, изпълнихме поставената цел и дори имахме шансове да се борим за титлата. Вторият сезон беше доста добър, но в третия не оправдаваме очакванията. Аз не съм никакво изключение и също завися от резултатите. Това, което казва президентът, го казах още преди месец и половина и затова реших да напусна. Не си тръгвам заради медиите или психичното ми здраве, а защото не изпълняваме целите и очакванията.

Аз съм “кулер” и смятам, че тимът се нуждае от промяната на посоката заради доброто на клуба. Виждал съм как страдат треньори, включително спечелили Шампионската лига, и как планират да напуснат. С Луис Арагонес завързах добро приятелство. Линчуването му беше нечовешко и несправедливо, а той в крайна сметка спечели Европейско първенство. Мен ме критикуват от самото начало, но не си тръгвам заради това. Не съм съгласен с тях, но това е Барса. Отборът се нуждае от промяна в посоката.

Не ми харесва това, че Реал Мадрид ТВ оказва натиск върху съдиите, които са обусловени. Случаят “Негреира” също не помогна, но трябва да се състезаваме с това. 100% споделям думите на президента ни. Това е една реалност и не можем да лъжем барселонистите. Не съм нито президентът на федерацията, нито на  Ла Лига, но ме изненадва, че се допуска безобразието, което прави клубната телевизия на Реал Мадрид. По този начин се подправя състезанието. Случва се мач след мач. Това може да го види и един слепец. Каза го и Диего Симеоне, не сме глупаци. Всички го виждат, но медиите сте тези, които трябва да го разгласят”, заяви Чави.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация