Чави: Много важен момент за Витор

11:06
Чави: Много важен момент за Витор

Отборът на Барселона победи с минималното 1:0 срещу тима на Осасуна в среща от 20-ия кръг на испанската Ла Лига, с което каталунците се върнаха на победния път след катаклизмите, които преживяха през последните седмица. Това бе първата победа на “блаугранас”, след като старши треньорът Чави Ернандес обяви, че ще се оттегли в края на сезона, а победата донесе новото попълнение Витор Роке. Именно бразилецът попадна в основата на коментара на наставника на шампионите след сблъсъка.

“Това е много важен момент за Витор. Само си представете чувствата му след първия му гол за Барселона, който бе и победоносен. За такъв млад играч е много важно постепенно да свикне с новите условия. Мисля, че днешният гол ще има много сериозно влияние върху процеса на адаптация. Роке е добър младеж, който работи, играе с лекота и се движи много. Знае какво може и този гол ще бъде от полза за увереността и усилията му, както и трябва да му помогне да се докаже в бъдеще”, каза Чави.

Треньорът на Барселона не спести критиките си и към някои от по-опитните играчи, които не се представиха задоволително в срещата. Сред тях бе нападателят Роберт Левандовски, като коментара на Ернандес падна върху яловостта на поляка не само тази вечер, но и в последно време.

“Говорихме много с него тези дни. Не трябва да се отдалечава от наказателното поле. Роберт трябва да е готов да решава епизоди в наказателното поле на съперника. Той трябва да решава в ключови моменти от играта. Казах му, че е необходимо да играем така, че ефективността на атаките да е по-висока. Левандовски е един от най-добрите нападатели в света и като такъв трябва да реализира голове. Всички нападатели се нуждаят от голове, за да си вдъхнат увереност”, добави Чави.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация