Изключително любопитно име се появи като вариант за нов треньор на Барселона

15:40
Изключително любопитно име се появи като вариант за нов треньор на Барселона

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е прибегнал до любопитен вариант в опита си да намери наследник на наставника на тима Чави Ернандес след края на сезона, твърди “Радио Марка”.

Според информацията Лапорта се свързал със своя довереник Франк Рийкард, за да проучи дали легендарният нидерландец е съгласен да поеме Барселона. Президентът дори имал намерението да назначи друг велик футболист на “лалетата” - Марко ван Бастен, за помощник-треньор. Рийкард, който в момента се занимава с хотелиерство, обаче отговорил, че няма намерение да се връща във футбола, макар и да не е изключил напълно тази възможност. От “Хихантес” веднага се свързаха с някогашния асистент на бившия наставник на каталунците Хендрик тен Кате, който заяви, че “не вижда Франк обратно на скамейката на тима”.

61-годишният Рийкард вече е работил под ръководството на Лапорта по време на първия му мандат като президент на Барселона. Става въпрос за периода между 2003 и 2008 година, когато някогашният халф изведе отбора до триумф в Шампионската лига, две титли в Ла Лига и две Суперкупи на Испания. За последно той беше селекционер на Саудитска Арабия между 2011 и 2013 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация