Германец е сред фаворитите за треньорския пост на Барселона

16:44
Германец е сред фаворитите за треньорския пост на Барселона

Бившият национален селекционер на Германия Ханзи Флик също е един от фаворитите за нов наставник на Барселона, твърди “Билд”. Флик е безработен от 10 септември 2023-а година, когато бе освободен от “бундестима” веднага след поражението с 4:1 от Япония и поредицата от слаби резултати на отбора. Преди това той бе начело на Байерн (Мюнхен), а с баварците той успя да завоюва общо седем трофея, включително две титли на Бундеслигата, Шампионската лига и световното клубно първенство. 

Сега Флик е посочен като един от фаворитите за заместник на Чави, който изненадващо обяви в събота вечер след загубата от Виляреал, че ще напусне “Камп Ноу” след края на сезона. Различни издания в Испания и Германия посочват, че президентът на каталунците е голям фен на германската треньорска школа и има желание да привлече треньора в своя тим. Според него той има добри перспективи, опит в налагането на млади футболисти и опит на много високо ниво в голям клуб, с който се е борил за най-големите възможни отличия в световния футбол. 

Другите имена, които се спрягат за нов треньор на Барса са Рафаел Маркес, който е наставник на резервния отбор на каталунците, Тиаго Мота, който прави фурор с Болоня в Серия А, Иманол Алгуасил, който също от доста време се представя отлично в Реал Сосиедад. Междувременно в тази връзка се споменават и доста по-малко вероятни варианти като Юрген Клоп, който обяви, че ще напусне Ливърпул, както и Микел Артета, който в момента е начело на Арсенал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация