Левски помете Локо Пловдив

19:49
Левски помете Локо Пловдив

Отборът на Левски разби с 3:0 Локомотив Пловдив в мача от 19-ия кръг на efbet Лига. Така "сините" спряха негативната си серия от пет поредни мача без успех в елита, което съвпадна със завръщането на голямата им звезда Уелтон от първата минута. Без бразилецът сред титулярите отборът взе едва три точки от 15 възможни и се сбогуваха с основната си цел - титлата на България. Кристиан Димитров (14), Уелтон (42) и Рикардиньо (85) от дузпа бяха точни за домакините. Така Левски вкара за първи път три гола в мач за първенството от над 4 месеца, когато разбиха със 6:0 Локомотив (София). 

Деветата победа на "сините" ги остави на шесто място с актив от 32 точки, като ги доближи само на три от Локо (Пд), който остана на четвърто място с 35 точки.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" спря кризата, но продължи тази на "смърфовете", които само един успех в последните си девет мача, след като преди това бяха в серия от девет поредни победи и водеха в първенството.

В титулярния състав на Николай Костов се завърнаха Цунами, Андриан Краев, Кристиан Димитров и Уелтон. Трябва да се отбележи, че това е първи мач като титуляр за бразилското крило на "сините" от победата над Черно море на 22 октомври 2023 г., когато бе записана и последната победа в шампионата.

Четири са промените и при гостите от Пловдив спрямо загубата им от Ботев (Враца) преди седмица - Христо Иванов, Джовани, Бабакар Дион и Алфа Конте са новите имена в състава на Александър Томаш. 

Още във втората минута агитката на домакините в Сектор "Б" извади транспарант към треньора на тима, който гласеше: "Кольо, кога ще бием?". Секунди по-късно Бабакар Дион нацели гредата над Андреев, но се оказа, че крилото на гостите е бил в положение на засада.

В 6-ата минута хубав пробив на Петрис вкара напрежение в защитата на "черно-белите", но връхлитащият Уелтон не успя да се разпише от няколко метра и прати топката от външната страна на мрежата.

Левски поведе в 14-ата минута, а голмайстор бе Кристиан Димитров. Централният защитник се разписа с глава след центриране на пореден корнер на Марин Петков, но вратарят Динко Хоркаш носи основна вина за попадението. При опита си да избие не толкова силният удар на бранителя, той прати топката в собствената си мрежа.

Последваха пропуск с глава на Краев, който дойде отново след статично положение. Изстрел на Марин Петков от фал пък мина над гредата, а Фадига не успя да засече подаване на Роналдиньо.

Левски стигна до втори гол в 42-ата минута. Уелтон бе точен с хубав удар в долния ляв ъгъл на Хоркаш след светкавична контраатака. Той бе изведен от Фадига, който отне топката от Христо Иванов. Гостите имаха претенции за фал в атака на домакините, тъй като халфът на "сините" си помогна за секунда с ръката.

Реферът Валентин Железов все пак бе изпратен с освирквания на почивката от публиката на столичани.

На почивката Томаш направи две промени, като пусна в игра Георги Минчев и Леонардо Сена, които замениха Конте и Иванов. Сектор "Б" запалиха факли и димки и нарушиха видимостта, а в този момент Железов свира дузпа след съприкосновение на Дарлан с играч на "червено-черните". Съдията бе викнат да гледа ВАР от Волен Чинков и след това отмени своето решение за радост на пловдивчани.

Тимът на Томаш се опита да върне едно от попаденията и започна да атакува по-смело, но липсваше точен удар във вратата на Андреев. Бяха създадени няколко положения, като играчите със сини екипи видимо отпаднаха физически и нито успяваха да задържат топката, нито да организират качествени атаки.

ЛЕВСКИ 3:0 ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

1:0 Димитров 14'
2:0 Уелтон 42'
3:0 Рикардиньо 85'-д.

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Килиан ван дер Каап, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 17. Уелтон, 37. Дарлан Мендес, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков, 97. Асими Фадига;

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 23. Динко Хоркаш, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 71. Оливиер Камдем, 6. Христо Иванов, 21. Евандро, 10. Джовани, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев, 17. Алфа Конте;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация