Висока цена отказа Левски от нападател на Локо Пловдив

07:21
Висока цена отказа Левски от нападател на Локо Пловдив

Два дни преди срещата между Левски и Локомотив (Пловдив) ръководството на "черно-белите" отказа това на съперника от мераците за Алфа Конте. От "Лаута" са обявили в неформален разговор, че сумата, срещу която са готови да се разделят с фланговия нападател, е 400 хил. евро. Този футболист е влизал в трансферните планове на "сините" и техен представител е провел опознавателна среща по темата, на която е научил и цената на бившия играч на Апоел (Тел Авив).


Конте се присъедини към Локо на 1 март тази година, но подписа официално договор близо четири месеца по-късно, тъй като имаше проблем с издаването на работната му виза. Контрактът му е до лятото на 2025 г. и поради тази причина от "Лаута" нямат намерение да се разделят с него на безценица. Ако се стигне до негова продажба, 23-годишният играч ще се превърне в един от най-скъпите изходящи трансфери на сегашното ръководство. Към този момент първото място държи бразилецът Матеус да Силва, който бе продаден на Карабах за 280 хил. евро. Той е следван от преминалия в азербайджанския Зира за 120 хил. евро Пиер Зебли, а за Бирсент Карагерен и Райън Бидунга ЦСКА 1948 плати общо 200 хил. лева.


В плановете за селекция на Левски влиза и централният защитник Хорхе Сегура, който е следен и от турски клубове.


Ако се стигне до по-сериозни преговори между Левски и Локо за един от двамата играчи, не е изключено от "Герена" да предложат и бартер на състезатели. При това положение почти сигурно "смърфовете" ще пожелаят полузащитника Асен Митков, когото треньорът на "смърфовете" Александър Томаш много харесва.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация