Холанд и Сити посиниха от бой Манчестър Юнайтед

19:51
Холанд и Сити посиниха от бой Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити спечели градското дерби с Манчестър Юнайтед с 3:0 на "Олд Трафорд". Основна заслуга за успеха имаше Ерлинг Холанд. Той откри резултата от дузпа в 26-ата минута и се разписа след удар с глава в началото на второто полувреме. Норвежецът се отчете и с асистенция за третото попадение в мача, дело на Фил Фоудън.

"Гражданите" се изравниха с Арсенал на втората позиция във Висшата лига, като двата отбора изостават на две точки от лидера Тотнъм. Ман Юнайтед е осми, но всяка грешка го отдалечава от топ 4.

"Червените дяволи" започнаха активно двубоя още във втората минута пробив на Рашфорд накара феновете на "Олд Трафорд" да се изправят. Атаката не доведе до точен удар, но при следващата Мактоминей насочи топката към вратата. Ударът на халфа не затрудни Едерсон. Опитите на домакините да пресират успяха да затруднят съперника в първите минути.

Това е първият шампионатен мач на Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" след смъртта на сър Боби Чарлтън. Около стадиона хиляди фенове изразиха почиттта си към легендата на клуба. Преди самия двубой на терена излязоха някои играчи, които са играли срещу Боби Чарлтън, а двата отбора и всички на трибуните го изпратиха с аплодисменти.

Тимът на Гуардиола обаче бързо започна да владее топката в големи периоди и в осмата минута бе близо до гол. Великолепно подаване на Родри намери Уокър в наказателното поле. Бранителят отклони към Фоудън, който стреля с глава. Ударът не бе силен, Онана го отрази, но топката отиваше към Холанд. Тогава намесата на вратаря бе решителна, тъй като той успя да отклони кълбото преди норвежецът да играе с нея, а след това Магуайър я изчисти от голлинията.

"Гражданите" имаха предимство и постепенно увеличаваха натиска. Подаване на Фоудън към Холанд разсече защитата на Ман Юнайтед, но пасът бе дълъг и Онана стигна първи до топката. Малко по-късно Онана трябваше да се справя с добър удар на Грийлиш към неговия долен ляв ъгъл.

Ман Сити получи предимство след едно центриране, при което Хойлунд задържа Родри в наказателното поле. Съдията бе повикан да разглежда ситуацията на монитор и прецени, че това е дузпа. Ерлинг Холанд не сбърка от бялата точка и откри резултата в 26-ата минута. "Гражданите" получиха дузпа на "Олд Трафорд" за първи път от създаването на Висшата лига, а норвежецът отбеляза първия си гол на този стадион.

"Червените дяволи" можеха бързо да отговорят след грешка на Фоудън. Играчът на гостите прати топката назад, но на пътя на Хойлунд, който излезе сам срещу вратаря. Едерсон обаче излезе отлично и нападателят тръгна да го преодолява, но отиде прекалено далече от вратата. След това намери Бруно Фернандеш, който стреля високо над вратата от малък ъгъл.

По-често напрежението бе пред вратата на Онана. Неубедителна изява на Магуайър за негово щастие не доведе до гол, след като при втората си намеса английският национал изчисти. Вратарят на домакините трябваше да се справя с удар от фал на Алварес. Защитата на Юнайтед с мъки удържаше поредица от атаки на съперника, но успя да се справи и не допусна нов гол до почивката. Въпреки това тимът на Тен Хаг намираше начин да изненада защитата на градския си съперник. В началото на добавеното време Мактоминей отправи мощен удар от воле, а Едерсон направи блестящо спасяване.

Въпреки това тимът на Тен Хаг намираше начин да изненада защитата на градския си съперник. В началото на добавеното време Мактоминей отправи мощен удар от воле, а Едерсон направи блестящо спасяване. Колегата му Онана също се изяви със страхотно спасяване секунди по-късно, когато успя да отрази удар с глава на Холанд, който засече центриране на Бернардо Силва.

Тен Хаг направи една промяна на почивката. Той пусна Мейсън Маунт на мястото на Амрабат, а неговият тим отново стартира добре. Удар на Бруно Фернандеш от сериозна дистанция бе спасен от Едерсон. Отговорът на Сити бе отлична възможност за Фоудън, след като центриране на Бернардо Силва го намери пред вратата. Топката обаче му дойде неудобна и той не успя да я насочи, а се удари в коляното му и отиде над вратата.

Секунди по-късно ситуацията бе подобна, но този път атаката бе завършена от Холанд. Бернардо Силва отново центрирана, а норвежецът засече с глава и удвои аванса на "гражданите". Онана спря нападателя малко преди почивката, но този път нямаше какво да направи.

След попадението последва период на объркване в редиците на Манчестър Юнайтед. Грийлиш на два пъти завърши атаки на гостите, като в първия случай Онана се справи, а във втория той не уцели вратата. Изстрел на Бернандо Силва пък отиде в ръцете на вратаря на "червените дяволи".

В 69-ата минута тимът на Тен Хаг можеше да се върне в мача, но Рашфорд направи пропуск. Той бе изведен великолепно от Ериксен и се справи отлично с всичко освен с удара, като прати топката покрай вратата. Онана пък продължи с добри си изяви и спря Холанд, който бе близо до хеттрик. Норвежецът бе изведен сам срещу вратаря от Грийлиш.

Малко по-късно Онана допусна грешка, но "гражданите" не успяха да се възползват. Удар на Грийлиш мина покрай вратата след рикошет. Интригата съвсем приключи в 80-ата минута, когато Фоудън направи резултата 0:3. Онана отрази удар на Родри, но топката отиде в Холанд, който вместо да стреля намери Фоудън пред вратата и английският национал се разписа с удар отблизо.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:3

0:1 - Холанд 26'-д.
0:2 - Холанд 49'
0:3 - Фоудън 80'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация