Джоел Глейзър ще има тежката дума по футболните въпроси в Юнайтед

13:22
Джоел Глейзър ще има тежката дума по футболните въпроси в Юнайтед

Привържениците на Манчестър Юнайтед, които в продължение на близо година се надяваха, че семейство Глейзър най-сетне ще напусне любимия им клуб, научават все по-обезкуражаващи за тях подробности около промените, които се готвят. Днес медиите на Острова разкриват, че сър Джим Ратклиф, който съвсем скоро трябва официално да придобие 25% от акциите на „червените дяволи“, планира да създаде футболен комитет, който да решава спортните въпроси на „Олд Трафорд“, в това число бъдеща селекция, мениджърски рокади и т.н. В този комитет ще влязат самия Ратклиф, сър Дейв Брейлсфорд, който е спортен директор на INEOS и шеф на отбора по колоездене, притежаван от компанията, както и Джоел Глейзър.

През миналата седмица бе обявено, че Ратклиф ще поеме контрола върху спортните операции, докато Глейзър ще отговарят за търговската страна на бизнеса. Явно обаче отговорностите няма да бъдат разграничени толкова ясно и Джоел Глейзър ще има думата и по чисто футболни теми, което не се харесва никак на феновете. Реципрочно Рактлиф също ще има участие в търговските решения.

Сделката с Ратклиф все още е финализирана, като желанието на британският милиардер е това да стане факт преди отварянето на зимния трансферен прозорец. Дори това да се случи, Юнайтед обаче няма да бъде особено активен на пазара през януари, предвижда „Скай спортс“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация