Манчестър Сити каза "Стоп на загубите!"

19:43
Манчестър Сити каза "Стоп на загубите!"

Манчестър Сити се върна на пътя на победите след двете поредни загуби в първенството. Отборът на Пеп Гуардиола спечели с 2:1 домакинството си на Брайтън. Хулиан Алварес и Ерлинг Холанд се разписаха до 18-ата минута. След почивката "гражданите" намалиха темпото, а резервата Ансу Фати върна едно попадение за гостите в 73-ата минута.

Ман Сити временно се изкачи на върха на класирането преди мачовете на Арсенал, който играе по-късно днес срещу Челси, и Тотнъм, чийто мач е в понеделник. Шампионите имат точка аванс пред двата лондонски отбора. Гуардиола едва ли е останал доволен от някои изяви на играчите си. Родри, който се завърна след наказание, си изкара глупав жълт картон, а Мануел Аканжи бе изгонен в добавеното време за втори жълт картон.

Срещата очаквано започна с по-активна игра от страна на домакините. Жереми Доку създаваше много проблеми на защитата на Брайтън. В петата минута той проби отляво и стреля, а топката мина над вратата. Следващият му пробив доведе до гол. Той преодоля Милнър в близост до аутлинията и намери Алварес, който откри резултата.

Гостите правеха някакви опити да се надиграват със Сити, но те бяха неуспешни и "гражданите" имаха сериозно предимство. Брайтън загуби Дани Уелбек много рано. Той трябваше да напусне терена още в 16-ата минута и на негово място влезе Евън Фъргюсън.

В 18-ата минута груба грешка на "чайките" доведе до втори гол. Балеба загуби топката, която се отби в Бернардо Силва и отиде в Холанд, който напредна и с прекрасен удар я прати в долния ляв ъгъл на Стийл.

Доку продължаваше да сее хаос в защитата на съперника и по-специално в Милнър, като го предоля няколко пъти. Белгиецът не бе далече и до гол в 26-ата минута, но стреля покрай вратата. Брайтън не успяваше да създаде нищо в предни позиции и играчите на домакините спокойно контролираха мача, но това доведе до спад на темпото към края на полувремето.

На почивката Де Дзерби извади Милнър, който не се справяше с Доку, и пусна Велтман, а през втората част белгиецът нямаше толкова успешни пробиви. "Чайките" показа доста по-добра игра и създаде някои положения. В 52-ата минута Грос можеше да върне гостите в мача. Той бе изведен от Адингра, но не успя да нанесе силен удар.

След час игра Алварес пробва удар, а топката мина малко над вратата. Секунди по-късно вратарят на Брайтън трябваше да внимава след удар от малък ъгъл на Фоудън. Холанд пък имаше шанс за гол в 76-ата минута, но Стийл успя да отрази удара.

Последваха добри минути за гостите. Първо Митома се озова зад защитата след дълго подаване, но стреля в излезлия вратар от границата на наказателното поле. Малко след това удар с глава на Грос отиде във външната страна на мрежата. Тимът на Де Дзерби все пак стигна до гол в 73-ата минута. Центриране на Митома бе отклонено от Аканжи, топката се озова в Ансу Фати и резервата се разписа.

В последната част на двубоя "гражданите" пазеха преднината си, но не позволиха на съперника да застраши вратата им. В добавеното време Аканжи получи втори жълт картон и бе изгонен. Това доведе до нервни моменти в самия край на двубоя, но Брайтън не стигна до реална голова възможност.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - БРАЙТЪН 2:1

1:0 - Алварес 7'
2:0 - Холанд 18'
2:1 - Фати 73'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация