Австралия се класира за полуфиналите след изключително драматачина развръзка в мача им с Франция

16:06
Австралия се класира за полуфиналите след изключително драматачина развръзка в мача им с Франция

Един от домакините Австралия се класира за полуфиналите на Световното първенство по футбол за жени. Отборът на Тони Густафсон надделя над Франция след изпълнение на общо 20 дузпи, като в редовното време и продължението двата състава завършиха при равенство 0:0, а при дузпите домакините се наложиха със 7:6.

За Австралия, който четири пъти е достигал до четвъртфиналите на Мондиал, класирането за полуфиналите е първо в историята. Съперник на австралийките в битката за място на финала ще бъде победителят от мача между Англия и Колумбия по-късно днес. В другия полуфинал ще се срещнат съставите на Испания и Швеция.

Вратарят на австралийския национален тим Макензи Арнолд спаси три дузпи срещу Франция, а самата тя пропусна при своето изпълнение при драматичната развръзка на четвъртфиналния двубой в Бризбън. Решителната дузпа бе реализирана от Кортни Вайн.

Французойките изиграха по-добро първо полувреме и имаха шанс да спечелят в продълженията, но не успяха да реализират. При деветата дузпа за Франция Кенза Дали пропусна, а изпълнението бе повторено след преразглеждане на ситуацията с ВАР и Арнолд отново не позволи попадение. След това и ударът на Клеър Хънт за Австралия бе отразен успешно, за да се стигне до 10 изпълнения от бялата точка за всеки от противниците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация