Испания не показа и капка милост срещу Замбия

14:25
Испания не показа и капка милост срещу Замбия

Отборите на Испания и Япония са първите осминафиналисти на световното първенство за жени. Това стана факт след категоричната победа на “Ла Фурия” с 5:0 над Замбия в двубой от група С, който се изигра в Оукланд.

Испанките натиснаха своя съперник още от самото начало и логично стигнаха до две ранни попадения. Още в 9-ата минута Тереса Абелейра откри резултата с далечен шут след тяхна многоходова комбинация и асистенция на Дженифер Хермосо. Само четири минути по-късно именно Хермосо беше точна с глава след прекрасно центриране на Алексия Путейас, с което двукратната носителка на “Златната топка” ознаменува първия си официален мач като титулярка от 431 дни насам. В 38-ата минута Хермосо отново прати топката във вратата, но при вдигнат флаг за засада.

В 69-ата минута иберийките все пак стигнаха до трети гол. Тогава Ева Наваро пусна извеждащ пас към Алба Редондо, която заобиколи Юнис Сакала и се разписа на празна врата. Две минути по-късно Хермосо все пак беше точна за втори път в мача чрез добавка след удар на Ирене Гереро, който срещна гредата. Първоначално беше маркирана засада, но все пак ВАР призна попадението, което е под номер 50 за Хермосо в нейния мач номер 100 за тима. В 85-ата минута Редондо също отбеляза своя втори гол, и то отново с помощта на ВАР. Тогава резервата се разписа след нова асистенция на Наваро, а видеосистемата отмени отсъдената засада, с което беше оформен крайният резултат.

След най-убедителната си победа на световно първенство за жени Испания поведе в групата с пълен актив от 6 пункта и голова разлика 8:0. Япония има същия актив, но с един отбелязан гол по-малко. Двата отбора вече са сигурни за елиминациите на Мондиала, като в последния си мач от групата в понеделник те ще определят в директен сблъсък кой ще завърши на първо място в нея. Замбия пък допусна втора поредна загуба с 0:5 след тази от японките и е в дъното на групата. Коста Рика също е без актив, но с по-добра голова разлика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация