Испания започна по впечатляващ начин участието си на световното първенство

14:03
Испания започна по впечатляващ начин участието си на световното първенство

Испания влетя блестящо на Мондиал 2023 за жени след изразителен успех с 3:0 над Коста Рика в среща от група “С”, която се игра в Уелингтън (Нова Зеландия). Европейките нокаутираха съперника с три гола в рамките на шест минути през първото полувреме, а освен това пропуснаха и дузпа.

Иберийките нямат нито световна, нито европейска титла на сметката си, но разполагат със силно поколение, заради което шансовете им не са за подценяване.

Испанките започнаха срещата вихрено и притиснаха съперника, който в 21-вата минута беше принуден да си отбележи автогол чрез Валерия дел Кампо.

След само две минути халфът на Барселона Айтана Бонмати вкара за 2:0, а в 27-ата Естер Гонсалес Родригес от Реал Мадрид довърши противника с трето попадение.

Разликата можеше да набъбне още преди паузата, но рекордьорката по голове за “Ла Роха” Дженифър Ермосо не успя да вкара от наказателен удар в 34-тата минута.

Голямата звезда и капитан на Испания Алексия Путейяс, която е считана за може би най-популярната футболистка в света, се появи като резерва през второто полувреме, тъй като доскоро лекуваше контузия.

Другите два тима в групата са Япония и Замбия, като мачът помежду им е в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация