Англия направи силно впечатление с разгромна победа над Китай

16:39
Англия направи силно впечатление с разгромна победа над Китай

Англия разгроми с 6:1 Китай в последен мач за двата тима от груповата фаза на Световното първенство по футбол. Алесия Русо (4’), Лоурън Хемп (26’), Лоурън Джеймс (41’, 65’), Кло Кели (77’) и Рейчъл Дейли (84’) бяха точни за победителките, а почетното попадение за азиатките бе дело на Шуанг Уонг (57’) от дузпа. 

Срещата започна по отличен начин за “лъвиците”, които осъществиха впечатляваща многоходова комбинация, за да се стигне до попадението на Русо още преди да са изтекли и пет минути. Те удвоиха преднината си в 25-ата след бърза атака, извела Хем очи в очи с вратарката на противника. До края на първата част Лоурън Джеймс направи преднината на островитянките класическа, а ново попадение на Джеймс бе отменено. Тя все пак записа името си за втори път на таблото в 65-ата минута, след като малко преди това Уонг намали от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Луси Бронз на около метър пред голлинията. До края на двубоя нямаше никаква интрига, а англичанките продължиха да контролират изцяло събитията на терена, за да се стигне до нови две попадения благодарение на Кели и Рейчъл Дейли. 

Това бе трета поредна победа за Англия в груповата фаза на Световното първенство по футбол в Австралия и Нова Зеландия, с която те и спечелиха своята група. Футболистките на Сарина Вигман ще срещнат Нигерия на 1/8-финалите на турнира в понеделник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация