Норвегия нашамари здраво Филипините и се класира за елиминациите

15:03
Норвегия нашамари здраво Филипините и се класира за елиминациите

Норвегия разби с убедителното 6:0 Филипините в последния мач за двата тима от група “A” на Световното първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия.  Хеттрик за скандинавките отбеляза Софи Хауг (6’, 17’, 90+5), а още попадения добавиха Каролине Хансен (31’), Алисия Баркър (48’ - автогол) и Гуро Райтен (53’-дузпа). По този начин норвежките изпревариха по голова разлика домакините от Нова Зеландия и се класираха за 1/8-финалите, като тепърва ще се определи техният противник.

Норвежките веднага поеха инициативата и започнаха много силно мача, като вкараха два бързи гола. Софи Хауг откри резултата още в 6-ата минута, след като засече с хубаво воле центриране на Теа Биелде. Единадесет минути по-късно Норвегия удвои преднината си, като отново Хауг се разписа, този път с глава, а асистенцията бе на Вилде Бьое Риса.

Доминацията на норвежките продължи и логично дойде третото попадение за тях. В 31-вата минута Каролине Хансен отправи хубав далечен шут, който не остави шансове на вратарката на Филипините Оливия Макданиъл - 3:0 за Норвегия.

Втората част започна с ново попадение за скандинавките, след като Алисия Баркър си отбеляза автогол в 48-ата минута. Пет минути по-късно след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа за Норвехия, която потърпевшата Гуро Райтен превърна в гол за 5:0.  В 67-ата минута отново след консултация с ВАР София Харисън от Филипините бе изгонена с директен червен картон за грубо нарушение. Крайното 6:0 направи Софи Хауг относо с глава пет минути след края на редовното време, с което и оформи своя хеттрик.

Така Норвегия зае второто място в групата за сметка на домакините Нова Зеландия и скандинавките чакат своя противник на осминафиналите, който ще бъде победителят от група “C” - Испания или Япония.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация