Мароко записа историческа победа на световното за жени

14:33
Мароко записа историческа победа на световното за жени

Дебютантките от Мароко победиха с минималното 1:0 Република Корея в мач от група “H” на Световното за жени. Единственото попадение за историческата първа победа за африканките отбеляза Ибтисам Жраиди още в 6-ата минута, която вкара и първия гол на световни финали за страната си. Срещата остана в историята и поради още една причина - мароканката Нуалия Бензина се превърна в първия играч, който игра на терена с хиджаб, като забраната за носене на специфичната забрадка бе вдигната през 2014 година.

След като записаха тежко поражение от Германия с 0:6, африканките успяха да се вдигнат по най-добрия начин.Така дойде 6-тата минута, когато Анане Аит Ел Хадж подаде на Ибтисам Жраиди, която вкара с глава първия гол за страната си на Мондиала.

Юн-Сун Парк пък имаше най-добрата ситуация за Южна Корея в края на полувремето, но ударът й с глава мина в близост до вратата на Мароко. Носещата хиджаб Бензина бе близо до попадението след удар с воле през втората част , който в крайна сметка бе неточен.

До края на срещата корейките не успяха да върнат попадението и мачът завърши при този резултат. Така Мароко е с 3 точки и запазва шансовете си за класиране. Корейките пък ще разчитат Германия да загуби от Колумбия в другата среща от групата, за да запазят теоретични шансове преди последните мачове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация