Aвстралия се наложи над Канада в последния мач от група "Б"

15:18
Aвстралия се наложи над Канада в последния мач от група "Б"

Домакинът Австралия разби Канада с 4:0 в последния мач за тимовете от група “Б” на Световното първенство за жени, игран в Мелбърн. Две попадения за “кенгурата” отбеляза Хейли Разо (9’, 39’), а с голове се отчетоха още Мери Фаулър (58’) и Стефани Катли (90+3’-дузпа). По този начин австралийките оглавиха групата си и тепърва чакат съперника си на осминафиналите, който ще бъде вторият тим от група “D”, където са тимовете на Англия и Дания.

Австралия започна по-добре мача и откри резултата в 9-ата минута, когато центриране на Стефани Катли отляво не бе избито добре от канадската защита и попадна в Хейли Разо, която с хубав удар с десния крак не остави шансове на вратарката на “кленовите листа” Кейлън Шеридан. Попадението бе прегледано с ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка бе признато от рефера Стефани Фрапар. След около 24 минути ново гол на австралийките бе отменен, отново след намесата на ВАР.

Австралия обаче нанесе своя втори удар в 39-ата минута, когато след изпълнение на корнер последва разбъркване в наказателното поле на Канада и отново Хейли Разо бе най-съобразителна, като чукна топката в мрежата за втория си гол в мача - 2:0 за “кенгурата”.

През втората част по-добрата игра на австралийките продължи и в 58-ата минута след добра атака отляво Кейтлин Фурд подаде на Мери Фаулър, която с помощта на гредата направи резултата 3:0 за Австралия. Австралийките удариха и греда в 80-ата минута, отново чрез Мери Фаулър. В самия край на срещата Джеси Флеминг от Канада препъна Катрин Гори в наказателното си поле и след намесата на ВАР Австралия получи дузпа, която бе реализирана от Стефани Катли за крайното 4:0. Така австралийките спечелиха убедително срещата, а с нея и групата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация