Грандиозен провал за Франция в първия им мач на световното

16:18
Грандиозен провал за Франция в първия им мач на световното

Бронзовият медалист от миналогодишното европейско първенство за жени - Франция, претърпя разочарование още в първия си двубой на дамския Мондиал. Тимът завърши наравно 0:0 с пълния аутсайдер преди мача Ямайка, като двубоят от група F се изигра в Сидни и беше последен от днешната програма на турнира.

Това беше първият официален мач на Ерве Ренар като селекционер на французойките. От друга страна, ямайките за първи път избегнаха поражението в среща от Световно първенство, след като при дебюта си преди четири години допуснаха три разгромни загуби. “Сините” доминираха през целия двубой и особено през втората част, но повечето им удари бяха неточни, което им коства победата. Най-интересни бяха последните няколко минути на мача. В 90-ата Кадидиату Диани от френския състав нацели две греди след свой удар с глава. В добавеното време пък Кадиджа Шоу от противниковия отбор беше изгонена след втори жълт картон, получен за нейн фал срещу Уенди Ренар.

Така Франция и Ямайка имат по една точка след първия си двубой в турнира, а утре е мачът между Бразилия и Панама, които са другите два отбора в групата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация