Прогноза група "В": Мексико - Полша

15:18
Прогноза група "В": Мексико - Полша

Без значение от резултата, този мач ще влезне в историята на световните първенства, тъй като ще се играе на стадион "974", който е първото временно съоръжение, използвано на финали. "974" е направен от точно 974 рециклирани транспортни контейнера и ще бъде използван за провеждане на мачове от най-престижния футболен турнир, след което ще бъде демонтиран и транспортиран, за да бъде построен отново в Малдонадо, Уругвай за домакинство на мачове за световното първенство по футбол през 2030 г., при условие че кандидатурата на южноамериканците се окаже успешна.

С осмото си поредно участие във финалите на световната купа и общо 17-о, Мексико ще се надява да отпразнува този специален повод с победа и класиране към елиминационната груповата фаза за осми пореден път. Мексиканците обаче често се затрудняват да направят нещо голямо в последните етапи. Това се дължи на факта, че никоя друга страна не е изиграла повече мачове на световните първенства (57), без да достигне финал. Също така никоя друга страна не е загубила повече мачове на финалите от "трикольорите" (27)!

Момчетата на Херардо Мартино са непобедени в последните си шест първи двубоя в групова фаза на световното (пет победи и едно реми), така че увереността в лагера на "зелените" трябва да е на високо ниво. Това не би трябвало да е проблем, ако те успеят да поддържат добрата си форма от квалификационната кампания, където загубиха само два от своите 14 мача (осем победа и четири равни), като запазиха най-много чисти мрежи (осем) от всички отбори на КОНКАКАФ.

Въпреки че Полша не може да се мери с опонента си по брой участия на световни първенства, една непрекъснато подобряваща се Полша ще се стреми да извлече максимума от деветото си участие на Мондиал. Летвата е поставена доста ниско за хората на Чеслав Михневич, тъй като "орлите" не съумяха преминат нито веднъж груповата фаза в последните си три опита, губейки шест от общо девет мача.

Поляците не успяха да спечелят нито едно от последните си шест откриващи мача на световно (три равни и три загуби). Те обаче може да разперят крила точно в Катар, след като спечелиха с 2:0 срещу Швеция в плейофа, като същевременно могат да се похвалят и с победа с 3-1 над Мексико в единствената им среща през 1978 г.

Играчи на фокус:

Приносът на Раул Хименес може да се окаже жизненоважен, тъй като страната му спечели последните 13 мача, в които той успя да вкара в мрежата.

Талисманът на Полша Роберт Левандовски завърши като голмайстор на страната си по време на квалификациите за световното първенство (9), въпреки че все още чака първия си гол на финалите на турнира.

Гореща статистика: 

Полша не успя да отбележи гол през първото полувреме в девет от последните си 12 мача.

Любопитен факт:

Мексико участва в първия мач от световната купа, губейки с 1:4 от Франция на 13 юли 1930 г. в Монтевидео, Уругвай.

Начало: 18:00 ч.

Стадион: "974", Доха

Главен съдия: Крис Бийт (Австралия)

Телевизионно покритие за България: Sportal.bg, БНТ 1, БНТ 3

Метеорологична прогноза: 24°, вероятност за валежи: 2%, влажност: 56%, вятър: 8 км/ч

ПРОГНОЗА: под 2,5 гола 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация