Прогноза група "А": Сенегал- Нидерландия

16:02
Прогноза група "А": Сенегал- Нидерландия

След като заради жестоките правила, свързани с ранкирането по феърплей, Сенегал пропусна елиминационната фаза на Мондиала през 2018 г. за сметка на Япония, сега африканците пристигат на финалите на най-престижния футболен форум с амбициите за нещо голямо. Това е първият път, когато Сенегал участва в последователни финали на световно първенство и всичко това идва на фона на силната година за най-високо класираната страна членка на КАФ (№18).

"Лъвовете на Теранга" вдигнаха трофея от Купата на африканските нации за първи път по-рано тази година, въпреки че трябваше да се класират за Катар през плейофите, като и двата пъти тяхна жертва падна Египет! Въпреки че Сенегал е сочен като страна, която е способна на солидно представяне, тя ще се сблъска с главоболие при селекцията, тъй като звездата Садио Мане пропуска целия турнир поради "нараняване на дясната фибула" по информация от треньора Алиу Сисе.

След като пропусна изданието през 2018 г., Нидерландия на Луис ван Гаал прави дългоочакваното си завръщане на най-голямата футболна сцена, и ще се стреми да подобри класирането си от последните си две участия. Все още непобедени през 2022 г. "лалетата" ще се надяват на силен старт, за да оправдаят статута си на фаворит в група "A".

Ван Гаал определи домакинството на Катар на този турнир като "нелепо" и може би точно заради това е решен да види отбора си колкото се може по напред.

Нямаме най-добрите играчи на света, но аз вярвам в изграждането на колектив.

Този отборен дух изглежда е работил в миналото и Нидерландия никога не е била елиминирана от световно първенство в груповата фаза, като е достигала поне до полуфиналите в пет от последните си осем участия.

Играчи на фокус

Без талисмана си Садио Мане Сенегал може да очаква голове от Исмаила Сар. Човекът на Уотфорд отбеляза шест гола на клубно ниво през този сезон, както и попадение на четвъртфиналите по пътя към неотдавнашната им победа в КАН. 

Нападателят на ПСВ и Холандия Коуди Гакпо може да бъде една от откритията на този турнир. Той вече има впечатляващите 13 попадения и е допринесъл за голове в три от петте си международни изяви през 2022 г.

Липсващи играчи

Сенегал - Фоде Бало-Туре, Абду Диало (контузия на коляното)

Нидерландия - Мемфис Депай (мускулно разтежение)

Гореща статистика

Нидерландия е загубила само два от своите 19 мача срещу членове на КАФ (12,5,2).

Начало: 18:00 ч.

Стадион: "Ал Тумама", Доха

Главен съдия: Вилтон Перейра Сампайо (Бразилия)

Телевизионно покритие за България: Диема, Диема Спорт 3

Метеорологична прогноза: 25°, вероятност за валежи: 1%, влажност: 58%, вятър: 5 км/ч

ПРОГНОЗА: Нидерландия 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация