Потвърдена информация: Садио Мане ще пропусне световното първенство

00:54
Потвърдена информация: Садио Мане ще пропусне световното първенство

Звездата на Сенегал Садио Мане официално отпадна от състава на националния отбор за световното първенство в Катар. "Лъвовете от Теранга" до последно се надяваха, че той ще успее да се възстанови навреме поне за някои от мачовете на финалите в Катар, но днес от федерацията на страната обявиха, че Мане отпада от състава.

30-годишния играч се контузи в двубоя на клубния си тим Байерн (Мюнхен) срещу Вердер (Бремен) на 8 ноември. Той е с контузия на дясната фибула. Именно това сложи край на мечтата му да играе в Катар.

"Последните новини пристигнаха преди минути. След като Мане получи контузия на 8 ноември ние поддържахме постоянен контакт с Байерн, за да имаме пълната информация за травмата. На следващия ден от клуба ни изпратиха снимки от изследванията му с ядрено-магнитен резонанс, които показаха, че има травма на дясното коляно. Те ни поканиха лично да прегледаме играча. Днес направихме повторни изследвания, за да разберем дали има поне някакъв шанс Садио да играе на Световното. За съжаление те показаха, че проблемът е сериозен. Затова със съжаление трябва да съобщим, че той няма да играе на Мондиала, а в най-кратки срокове ще трябва да се подложи на операция", обяви член на лекарския щаб на Сенегал.

Сенегал започва участието си в Катар с мач срещу Нидерландия в понеделник, 21 ноември, а след това има срещи с Катар на 25 ноември и Еквадор на 29 ноември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация