Прогноза група "Б": Англия - Иран

13:16
Прогноза група "Б": Англия - Иран

Отборите на Англия и Иран дават началото на битката в група "Б" на световното първенство. Капитанът на Англия Хари Кейн говори уверено преди старта, заявявайки:

Представяме се добре на големи финали в последните години. Сега просто трябва да направим само още една стъпка.

Шампионите от 1966 г. чакат повече от 50 години, за да повторят успеха си. Бяха близо, след като достигнаха полуфиналите на турнира преди четири години и финала на Евро 2020.

"Трите лъва" пристигат в Катар като един от фаворитите на състезанието, като хората на Гарет Саутгейт преминаха през квалификационната фаза без никакви проблеми. Англия избегна поражение във всичките десет мача - осем победи и две ремита, като същевременно отбеляза цели 39 гола и допусна само три. Това беше най-добрата голова разлика в зона "Европа"!

След това обаче Англия допусна сериозен спад. Отборът няма победа в последните си шест мача - три равни и три поражения, нещо, което им коства мястото в група А на Лигата на нациите. Нито един от техните четири гола през тази серия не падна преди полувремето. Това бяха козове в ръцете на критиците на Саутгейт, които обвиняват 52-годишния бивш играч, че е твърде консервативен с първоначалния си план за игра.

Шансовете на Иран да достигне до третия си пореден Мондиал бяха силно редуцирани, след като завършиха 2019 г. с последователни поражения във втория кръг на квалификациите, но сякаш пандемията им позволи да натиснат бутона за нулиране и да направят някои важни промени, една от които беше смяната на треньора Марк Уилмотс с Драган Скочич. Под негово ръководство те спечелиха четирите си оставащи мача от втори кръг и осем от десет мача в трети.

Въпреки успеха на Скочич Карлош Кейрош беше избран да води Иран на това световно, като той направи стабилен старт по време на втория си престой начело, оставайки непобеден в три мача - две победи и равен, преди да претърпи поражение в последната им контрола мач срещу Тунис в сряда. Сега той ще се надява, че положителен резултат в този сблъсък в Доха може да класира азиатците на елиминационната фаза за първи път в историята им.

Играчи на фокус

Хари Кейн преследва историята тук в Катар, като се надява да стане първият играч, който е най-добър голмайстор на две световни първенства. 

Никой играч на Иран не е участвал в повече голове по време на третия кръг на квалификациите за Световното първенство в Азия от Мехди Тареми - четири попадения и две асистенции. Той осигури два гола и една асистенция в последните си три клубни изяви в Порто.

Липсващи играчи

Англия - Джеймс Мадисън (контузия на коляното), Кайл Уокър (мускулно разтежение)

Иран - Сердар Азмун (контузия на прасеца)

Начало: 15:00 ч.

Стадион: "Халифа", Ал Раян

Главен съдия: Рафаел Клаус (Бразилия)

Телевизионно покритие за България: БНТ 1, БНТ 3

Метеорологична прогноза: 24°, вероятност за валежи: 1%, влажност: 59%, вятър: 6 км/ч

ПРОГНОЗА: Иран +1,5 гола Х

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация