Прогноза група "В": Аржентина - Саудитска Арабия

01:40
Прогноза група "В": Аржентина - Саудитска Арабия

Аржентина започва търсенето на пътя до първия си трофей от световната купа от 1986 г. Това е и последен опит на суперзвездата Лионел Меси да завоюва единствения значим трофей, който липсва в богата му колекция от отличия. Отговорността за постигане на високите цели на "албиселесте" лежи върху ударната мощ в предни позиции, където освен Меси личат имената на Лаутаро Мартинес и Анхел Ди Мария.

Триумфът на Копа Америка през 2021 г., във Финалисима през 2022 г и квалификационна кампания без загуба вдъхват допълнителна увереност за пълноценно представяне на световното. 

Подготовката за Мондиала беше белязана с внуишителното 5:0 над Обединените арабски емирства в приятелски мач в сряда, което пък означаваше 36 мача без загуба под ръководството на Скалони.

Саудитска Арабия е считана за аутсайдер в групата, но липсата на очаквания и напрежение може да работят в полза на екипа на Ерве Ренар, тъй като те ще се стремят да подобрят класирането си предишното световно. Това би бил исторически момент, тъй като саудитците успяха да прескочат груповата фаза само веднъж в предишните си пет участия, при дебюта си през 1994 г. Може би по-реалистична цел би била да избегнат ужасяващото четвърто място, особено като се вземе под вниамние, че останалите отбори от група "В" са класирани поне с 20 места по-нагоре в ранглистата на ФИФА.

Саудитците могат да черпят вдъхновение от това, че оглавиха своята квалификационна група, където компания им правеха силните тимове на Япония и Австралия. Въпреки че реализирането на попадения не е тяхната силна страна, след като не успяха да отбележат повече от веднъж във всеки от последните си 19 мача, Саудитска Арабия може да държи Аржентина далеч от вратата си, след като допусна повече от един гол само веднъж по време на тази поредица.

Играчи на фокус:

Гол на Лаутаро Мартинес може да бъде добра поличба за Аржентина, тъй като Аржентина спечели последните 16 мача, в които той отбеляза. 

След като нападателят Фахад Ал-Мувалад беше изхвърлен от отбора за световното първенство поради съмнения за употреба на допинг, Саудитска Арабия ще разчита на Салем Ал-Даусари, който се отличи със седем попадения в последните двубои на азиатците.

Гореща статистика:

Аржентина не успя да спечели само веднъж в последните си седем откриващи мача на световно (шест победи и едно реми).

Любопитен факт:

Луис Монти е първият от общо шестима играчи, които представляваха две различни държави на световно първенство – Аржентина през 1930 г. и Италия през 1934 г.

Начало: 12:00 ч.

Стадион: "Лусаил Айконик", Лусаил

Главен съдия: Славко Винчич (Словения)

Телевизионно покритие за България: БНТ 1, БНТ 3

Метеорологична прогноза: 23°, вероятност за валежи: 2%, влажност: 63%, вятър: 11 км/ч

ПРОГНОЗА: -1,5 гола Аржентина Х

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация