Прогноза група "Г": Дания - Тунис

13:01
Прогноза група "Г": Дания - Тунис

Дания започва своето шесто участие на финали на световно първенство след почти перфектна квалификационна кампания (девет победи и само една загуба). Това най-вече е благодарение на солидната защита, която допусна само три гола - най-малко от всички отбори, играли в група с шест отбора. Датската федерация беше враждебно настроена към домакинството на Катар, но треньорът Каспер Хюлманд заяви, че отборът му сега ще се "концентрира върху футбола", след като ФИФА им забрани да тренират с фланелки, носещи послания в подкрепа на кампанията "Human Rights for All".

"Червения динамит" пристига с големи амбиции и двете им победи над действащия световен шампион и съперник от група Г Франция в Лигата на нациите по-рано тази година бяха знак за сериозни намерения. Дания спечели първия си мач от груповата фаза в четири от предишните си пет участия на световното първенство. Датчанитечна нямат загуба срещу представител на КАФ - две победи и две ремита, статистика, която ще им вдъхне допълнителна увереност.

Това също ще бъде шесто участие на финалите на световната купа за Тунис, но очакванията за нещо значимо сякаш не са големи. Тунизийците печелиха само два от предишните си 15 мача в надпреварата. "Орлите от Картаген" успяха да направят само една суха мрежа в тези мачове.

Треньорът Джалел Кадри каза, че са "се успокоили" след победата с 2:0 срещу Иран в последната им приятелска среща преди Мондиала, но този мач срещу европейска нация ще представлява доста по-трудна задача. Тунис все още няма победа срещу представител на Стария континент на световно (три равни и седем загуби). Очертава се началните минути да са решаващи за крайния изход, като се има предвид, че тунизийците допуснаха гол в рамките на първите 15 минути в три от последните си четири мача на финали срещу държави членки на УЕФА.

Играчи на фокус:

Символът на новото датско поколение Андреас Сков Олсен е най-резултатният играч за "червените" по време на квалификациите - пет гола и три асистенции. 

Острието на Тунис Уахби Хазри участва пряко в четири от петте гола на Тунис в груповата фаза по време на световното първенство през 2018 г., като стана първият играч, отбелязал два пъти за Тунис в състезанието.

Гореща статистика: 

В предишните четири мача на Дания от световното първенство срещу държава представител на КАФ е имало гол в рамките на първите 16 минути.

Любопитен факт:

Тунис стана първата африканска страна, спечелила мач от световното първенство. Това се случи през далечната 1978, когато "орлите от Картаген" побеждават Мексико с 3:1.

Начало: 15:00 ч.

Стадион: "Едюкейшън Сити", Ал Раян

Главен съдия: Сезар Рамос (Мексико)

Телевизионно покритие за България: Sportal.bg, Диема, Диема спорт 3

Метеорологична прогноза: 26°, вероятност за валежи: 0%, влажност: 44%, вятър: 8 км/ч

ПРОГНОЗА: Х2 двоен шанс 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация