Чави: ПСЖ не може да ни бие току-така

17:55
Чави: ПСЖ не може да ни бие току-така

Наставникът на Барселона Чави Ернандес счита Пари Сен Жермен за фаворит в предстоящия дуел между двата тима от четвъртфиналите в Шампионската лига, но пък е обнадежден след показаното от каталунците срещу Наполи на осминафиналите.

“Разбира се, че ролята на фаворит е на страната на ПСЖ. Ние имаме повече успехи в Европа от тях, но пък те са в много по-добро финансово положение от нас. Но пък само с ентусиазъм, желание и мечти не могат да ни победят”, заяви треньорът на Барса.

“Гледахме жребия заедно с футболистите и те останаха доволни, че ще спорят с този противник. Трябва да говорим на терена. ПСЖ е един от най-трудните съперници, които можеха да ни се паднат. Луис Енрике е брилянтен, а отборът му е добре сработен. Нека да помечтаем и да покажем, че можем да се сборим с един от най-силните състави в Европа”, продължи Чави.

И все пак до дуелите с парижани има време, а преди това Барса го очаква гостуване на Атлетико Мадрид в среща от последния кръг в Ла Лига преди паузата. Мачът е в неделя вечер на “Сивитас Метрополитано” и идва дни след успехите на двата състава на осминафиналите в Шампионската лига.

“И двата отбора влизаме в двубоя емоционално заредени, защото самочувствието ни е по-голямо. Срещу Интер Атлети преживя физическа война - игра продължения, после дузпи. Но лично за нас, заради ситуацията в класирането на Ла Лига, това дерби сега ще е от огромно значение като всеки един друг двубой. Със сигурност ще ни бъде трудно. Атлетико не е губил на своя стадион от последното ни гостуване там през миналия сезон, което е доказателство колко трудно е стигнеш до трите точки там”, каза още Чави.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация