Килиан Мбапе поведе ПСЖ по пътя към трофея на Шампионската лига

23:54
Килиан Мбапе поведе ПСЖ по пътя към трофея на Шампионската лига

Пари Сен Жермен не срещна особени трудности и в реванша с Реал Сосиедад от 1/8-финалите в Шампионската лига. Френският шампион спечели с 2:1 гостуването си в Испания, след като бе взел и първия мач на "Парк де Пренс" с 2:0. Така с общ резултат 4:1 от двете срещи парижани уверено продължават напред в турнира. И тази вечер героят за гостите бе суперзвездата Килиан Мбапе, който реализира и двете попадения за своя тим в 15-ата и 56-ата минута и бе с основна роля за успеха. Почетното попадение за баските пък бе дело на Микел Мерино в 89-ата минута.

Иманол Алгуасил е избрал да стартира мача с Микел Оярсабал и Такефуса Кубо в атака. В средата на терена ще си партнират Микел Мерино и Мартин Субименди, а Шералдо Бекер и Брайс Мендес, са на двете крила.

Луис Енрике пък е предпочел да заложи на Килиан Мбапе, Усман Дембеле и Брадли Баркола в предни позиции. В Халфовата линия пък ще действат Витиня, Фабиан Руис и Уорън Заир-Емери.

Първият изстрел към една от двете врати в мача бе отправен от Килиам Мбапе. В 5-ата минута той шутира от границата на наказателното поле, но над вратата.

В 7-ата минута пък събитията се пренесоха пред другата врата, където Нуно Мендеш действа доста опасно при едно центриране и за малко да си отбележи автогол, след като с глава прати кълбото на сантиметри до гредата.

В 10-ата минута Килиан Мбапе направи страхотен пробив отляво и подаде за Брадли Баркола в близост до вратата, но ударът му не се получи достатъчно добре и бе спасен от Алекс Ремиро.

Пет минути по-късно Заир-Емери проби хубаво през центъра, стигна до голова позиция, но ударът му бе крайно разочароващ.

В 15-ата минута по-добрата игра на гостите даде резултат. Килиан Мбапе получи пас в наказателното поле в близост до аутлинията, финтира защитник и с удар в далечния ъгъл отбеляза за 0:1.

В 29-ата минута звездата на гостите бе близо до нов гол. Той бе намерен с пас по земя в близост до вратата и стреля от движение, но вратарят Ремиро направи блестящо спасяване с крак.

В самия край на полувремето домакините успяха да стигнат до нещо по-интересно, като Кубо стреля от дистанция, но на сантиметри от вратата.

Още в началото на втората част парижани решиха всичко с втори гол. В 56-ата минута Килиан Мбапе изскочи на скорост зад защитата и останал очи в очи с вратаря хладнокръвно отбеляза в близкия ъгъл на вратата за 0:2.

В 63-тата минута домакините имаха шанс да се върнат в мача, след като Барененечеа отбеляза с глава, но голът не бе зачетен заради засада.

В 66-ата минута Микел Мерино бе намерен около точката на дузпата и опита изстрел от воле, но прати кълбото над напречната греда.

Две минути по-късно пък Ашраф Кахими се бе включил в предни позиции за гостите и отправи точен изстрел, който обаче бе спасен от вратаря Ромеро.

Реал пропусна нов добър шанс в 76-ата минута, когато Субименди получи на добра позиция в наказателното поле, но ударът му от движение бе неточен.

Три минути по-късно Джанлуиджи Донарума трябваше да прави важно спасяване след страхотен шут на Субименди, но италианският страж бе на мястото си.

Домакините продължаваха да търсят почетния гол и в 89-ата минута Оласгасти се озова на добра позиция пред вратата, но стреля над напречната греда.

Все пак минута по-късно голът за Реал все пак дойде. При едно центриране отдясно Донарума изби топката, но тя отиде в краката на Микел Мерино, който я прати в мрежата за 1:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация