Маркус Йоренте попари в самия край надменните играчи на "белия балет"

00:05
Маркус Йоренте попари в самия край надменните играчи на "белия балет"

Реал Мадрид допусна изравнителен гол в третата минута на добавеното време за крайното 1:1 срещу Атлетико Мадрид, с което пропиля отличен шанс да дръпне с 4 точки на върха в Ла Лига след 23 кръга. Маркос Йоренте се разписа с глава, смълчавайки “Бернабеу” в момент, в който феновете на "белите" очакваха последния сигнал, за да отпразнуват победа над градския съперник в четвъртото издание на дербито през сезона.

Браим Диас, който изобщо не трябваше да бъде титуляр, но в последния момент замени получилия болки на загрявката Винисиус Жуниор, беше точен за 1:0 в 20-ата минута. Този резултат се запази до финалните секунди, когато Йоренте обърка сметките на домакините. Така в крайна сметка разликата между Реал и Жирона остава 2 точки, но пък след седмица предстои директен дуел между двата тима, който отново ще в дома на “кралете”.

В същото време Атлети изпаднаха от топ 3 за сметка на Барселона.

За разлика от предишните три двубоя между Реал и Атлетико този сезон, които предложиха повече попадения и интересни моменти, това издание сега беше по-скучно. Двата отбора имаха по-малко шансове като цяло, а попадение на гостите веднага след почивката не беше зачетено заради засада. 

Даниел Карвахал беше е изборът на Карло Анчелоти за централен защитник в тима на Реал Мадрид. Антонио Рюдигер не успя да се възстанови, за да попадне в групата, заради което треньорът се довери на високия едва 173 см испански национал, който по принцип е десен бек. В предни позиции Родриго си връща титулярното място за сметка на Хоселу, който преди дни вкара и двата гола за победата с 2:0 над Хетафе. В състава на Атлетико нямаше изненади, като Алваро Мората и Антоан Гризман стартираха в атака.

Реал Мадрид имаше шанс да поведе още във втората минута, но ударът на Белингам беше блокиран. Гостите отговориха с шанс пред Мората в 8-ата, когато Лунин спаси. 

"Белите" имаха шанс да излязат напред в резултата след точно 20 минути играч. Тогава се стигна до два рикошета, които в крайна сметка позволиха на Диас да се окаже сам срещу Ян Облак и да реализира за 1:0. 

Атлетико пропусна набързо да изравни, след като в 23-тата минута имаше две положения след центрирания. При първото Витсел засече и Лунин изби в корнер, а след изпълнението му Савич игра с топката, но не съумя да я насочи в мрежата. 

До почивката не се случи почти нищо интересно. За началото на второто полувреме недоволният треньор на Атлетико Чоло Симеоне направи една промяна, вкарвайки Науел Молина. Така той промени и схемата на игра на 4-4-2.

Само три минути след подновяването на играта топката се озова мрежата на Реал Мадрид след засичане на Стефан Савич след центриране от корнер. Голът обаче не беше зачетен заради засада на Саул Нигес. 

Футболистите на Реал също претендираха, че са били ощетени от арбитъра Хосе Мария Санчес Мартинес, след като в 60-ата минута той не отсъди дузпа в тяхна полза. В случая имаше единоборство между Савич и Белингам. 

Реал стигна до отличен шанс за второ попадение в 66-ата, но тогава ударът на Родриго беше спасен от Облак. Четири минути по-късно късметът не беше и с Браим Диас. 

Стигна се до сходна ситуация и пред другата врата, където в 77-ата Гризман засече атрактивно с пета, но Лунин отрази. 

Мачът отиваше към очакваното 1:0, когато в добавеното време бившият играч на тима Маркос Йоренте успя да засече с глава и да направи Лунин безпомощен за 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация