Реал си тръгнаха щастливи от гостуването на Лас Палмас

17:33
Реал си тръгнаха щастливи от гостуването на Лас Палмас

За втора поредна седмица Реал Мадрид се представи под очакванията, но все пак успя да изкове победата и да се завърне на върха в Ла Лига с 2 точки пред Жирона. Този път тимът на Карло Анчелоти се наложи трудно с 2:1 при гостуването си на Лас Палмас след победен гол на Орелиан Чуамени в 83-тата минута.

Домакините бяха повели чрез Хавиер Муньос в 53-тата минута, а Винисиус Жуниор беше изравнил в 65-ата. По този начин “белите” от Мадрид осъществиха десетия си обрат през сезона.

И в този мач не се мина без дискусионно съдийско решение. В 32-рата домакините поискаха дузпа за фал на Дани Себайос срещу Серхи Кардона, но реферите замълчаха.

Участие в срещата за гостите не взе Джуд Белингам, който изтърпя наказание за натрупани жълти картони. Почивка от титулярния състав получиха още Федерико Валверде, Лука Модрич, Ферлан Менди и Чуамени. На фона това Реал направи посредствено първо полувреме, а в началото на второто дори се оказа догонващ. Едва след това “лос меренгес” се разиграха и пречупиха опонента си, който с напредването на времето отпадна физически.

За Лас Палмас излезе 23-годишният Марвин Парк, който е преотстъпен от Реал Мадрид. В тима са още и бившите играчи на Барселона Сандро Рамирес и Мунир Ел Хадади.

Грешка на Даниел Карвахал в третата минута за малко да завърши с гол в мрежата на Реал, като ключова беше намесата на Антонио Рюдигер, спрял топката с глава. 

Интересно беше и в петата минута, когато Родриго се оказа сам срещу вратаря Валес, но не успя да го преодолее. Последва спречкване между двамата, заради което нападателят на гостите получи жълт картон. Иначе останаха сериозни съмнения за засада на бразилеца във въпросната ситуация.

Рюдигер се включи в атака в 14-тата и също беше на крачка от попадение, но шансът беше с домакините. 

Последва скучен период, в който не се случваше почти нещо. Така дойде 32-рата минута, в която се стигна до единоборство в наказателното поле на "кралете" между Себайос и Серхи Кардона, за което домакините поискаха дузпа. Главният съдия Сесар Сото Градо обаче не видя основания за такава, а изглежда и от ВАР потвърдиха решението му. 

Незабележимият до момента Вини Жуниор се озова на голова позиция в 36-ата, като се опита да прехвърли вратаря, но Валес спаси. 

Второто полувреме стартира неочаквано с чисто положение за Лас Палмас. Мунир шутира силно по земя, но Андрий Лунин майсторски спаси. 

При следващия шанс обаче домакините все пак стигнаха до гол. В 53-тата Сандро Рамирес свърши основната работа подавайки към връхлитащия Муньос, който засече в мрежата на Реал за 1:0. 

Само четири минути по-късно Дани Карвахал изстреля топката във вратата на Лас Палмас, но попадението правилно не беше зачетено заради засада. В 64-ата пък Винисиус  пак се измъкна от отбраната на Лас Палмас, но отново като през първата част не съумя да реализира с прехвърлящ удар.

Напористият бразилец обаче дочака своя миг и в 65-ата изравни след майсторска асистенция на Едуардо Камавинга - 1:1. 

След попадението Реал продължи да натиска, като при футболистите на Лас Палмас беше очевидна умората. Игровото предимство даде резултата в 83-тата, когато Чуамени реализира с глава след центриране на Тони Кроос от ъглов удар. 

До края за Реал не беше никакъв проблем да задържи преднината си, а Арда Гюлер дори можеше да реализира трети гол.

През идната седмица Реал Мадрид ще изиграе отложения си двубой срещу Хетафе (четвъртък, гостуване), а след това го очаква ново дерби с Атлетико Мадрид (неделя, домакинство). 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация