Появи се огромна пречка пред сделката между Реал и Мбапе

10:48
Появи се огромна пречка пред сделката между Реал и Мбапе

Най-актуалната звезда на световния футбол – Килиан Мбапе, е изразил желание да премине в Реал Мадрид, пише авторитетното немско издание "Bild". Според медията, трансферната сага с френския национал е много близо до това да приключи съвсем скоро.


Както е известно, Реал вече удари на камък при преговорите с ПСЖ през лятото, но впоследствие футболистът отказа да поднови договора си с френския гранд и след края на сезона ще напусне като свободен агент, ако не се случи нещо драматично във френската столица в следващите няколко месеца.


Реал Мадрид е големият фаворит за подписа на звездата, въпреки че „кралският” клуб е променил сериозно намеренията си за него.


Според спекулациите, Мбапе в готов да парафира с Реал, ако клубът е се съгласи да му плаща годишна заплата в размер на поне 70 млн. евро. В същото време обаче стана ясно, че испанският гранд дори не е готов да се доближи до тази сума. В Мадрид твърдят, че клубът ще склони да плаща не повече от половината сума за годишна заплата на французина.


Това може да окаже сериозно влияние върху финалното решение на футболиста и да остави вратата отворена за друг европейски гранд. Сериозно се спекулира, че Ливърпул следи ситуацията с Мбапе отблизо, въпреки че едва ли мърсисайдци биха могли да си позволят да удовлетворят финансовите претенции на нападателя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация