От Реал Мадрид изразиха задоволство от съдиите в мача с Алмерия

16:13
От Реал Мадрид изразиха задоволство от съдиите в мача с Алмерия

По традиция телевизионният канал на Реал Мадрид също анализира спорните отсъждания в изминалата среща от Ла Лига срещу Алмерия. На двубоя на “Сантиаго Бернабеу” му се обръща повече внимание от очакваното заради дискусионните моменти от съдийството на главния арбитър Франсиско Хосе Ернандес Маесо и колегата му на ВАР Алехандро Хосе Ернандес Ернандес.

Три спорни ситуация първоначално бяха отсъждани в полза на Алмерия, но след намесата на ВАР решението беше променяно в полза на Реал.

Журналистите от клубната телевизия на “белите” са известни с острия си език спрямо съдийството по принцип, заради което има обвинения, че по този начин “кралете” оказват психологически натиск. Според тях сега са били взети точните крайни решения.

“Не сме свикнали справедливостта да възтържествува”, заяви журналистът Алваро де ла Лама.

“Това, за което винаги сме настоявали в такива ситуации, е технологията ВАР да бъде използвана от съдиите, когато има спорно положение. Когато по принцип има нещо неясно, реферът интерпретира нещата по начин, по който той смята за най-удачен. Но пък когато има възможност дадена дискусионна ситуация да бъде преразглеждана, нека това да се случва. Няма как арбитърът да тръгне срещу истината”, добавиха от Реал Мадрид ТВ.

Водещите спорни моменти в мача бяха три: при дузпата за Реал Мадрид, при незачетения гол за Алмерия и при изравнителното попадение за 2:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация