Реал Мадрид отново се изкачи на върха в Ла лига

23:56
Реал Мадрид отново се изкачи на върха в Ла лига

Реал Мадрид победи с 2:0 като гост Хетафе и оглави класирането в Ла Лига. Централният нападател Хоселу отбеляза и двете попадения за кралския клуб. Той откри резултата в 14-ата минута, а в 56-ата беше точен отново и осигури успеха на "лос бланкос" на "Колисеум Алфонсо Перес". По този начин Реал изпревари с две точки Жирона и се настани на лидерската позиция преди голямото дерби с Атлетико Мадрид в неделя.

Хетафе се представя над очакванията от началото на сезона и стои стабилно в средата на таблицата. Тимът от мадридското предградие е силен домакин и до днес имаше само една загуба на свой терен - от Райо Валекано.

Реал Мадрид вече е в серия от 5 поредни победи срещу Хетафе. В началото на септември "белите" се наложиха трудно на "Сантиаго Бернабеу" с 2:1. Тогава отборът на Карло Анчелоти трябваше да прави обрат, след като получи гол от бившия си футболист Борха Майорал. Победата донесе Джуд Белингам в добавеното време.

Старши треньорът на Хетафе Пепе Бордалас подреди тима си в 5-4-1, като на върха на атаката застана Борха Майорал, по крилата му помагаха Мейсън Грийнууд и Хосе Анхел, а в средата на терена си партнираха Луис Мила и Неманя Максимович. Тримата централни бранители на домакините бяха Джене, Домингош Даурте и Омар Алдерете.

В стартовия състав на Реал се завърна Белингам, който пропусна победата над Лас Палмас (2:1) заради натрупани картони. Офанзивното трио на гостите допълваха Хоселу и Винисиус Жуниор, а на пейката остана Родриго. В средата на терена Анчелоти заложи на Федерико Валверде, Лука Модрич и Орелиан Чуамени. Даниел Карвахал получи почивка и вместо него десен бек беше Лукас Васкес, а другите бранители пред Андрий Лунин бяха Антонио Рюдигер, Начо Фернандес и Ферлан Менди.

Първите десетина минути бяха равностойни, въпреки че Реал Мадрид имаше надмощие по отношение на притежанието на топката. Домакините се опитваха да са агресивни в единоборствата и провокираха грешка на Лунин, но тя се размина без последствия. Малко след това Хоселу показа отлично движение в наказателното поле, но техничният му удар срещна гредата. В 12-ата минута шанс се откри и пред Вини Жуниор, който обаче стреля в тялото на Давид Сория.

Голът за Реал не се забави. В 14-ата минута Лукас Васкес центрира, а Хоселу се пребори за по-добра позиция и с глава прати топката в мрежата. Това беше шесто попадение за опитния нападател през сезона. Хетафе отвърна с хубав пробив на Грийнууд, но англичанинът прекали с финтовете и беше спрян преди да шутира. Много активен по десния фланг за гостите беше Лукас Васкес, който рядко е титуляр от старта на кампанията.

В средата на полувремето отборът на Анчелоти уверено контролираше средната зона на терена и стигна до няколко статични положения, но не извлече максимума от тях. В 33-ата минута далечен изстрел на Валверде премина високо над напречната греда. Малко след това Хоселу отправи изненадващ удар от границата на наказателното поле, но Сория внимаваше. Таранът на Реал беше най-фаулираният футболист до почивката и няколкото последователни нарушения срещу него покачиха напрежението в двубоя.

В началото на второто полувреме Грийнууд уцели гредата и Хетафе пропусна най-добрата си възможност да изравни. По-точен мерник демонстрира Хоселу, който в 56-ата минута удвои аванса на Реал Мадрид. Бившата звезда на Еспаньол получи пас от Винисиус и с много майсторски удар не остави време за реакция на Давид Сория. В следващите минути Хоселу дори беше близо до хеттрик, а тонусът в играта на Хетафе поспадна.

След час игра Винисиус направи фрапантен пропуск. Хоселу напредна и подаде на напълно непокрития бразилец, който надменно се опита да копне топката над плонжиралия Сория, но стражът на Хетафе протегна ръка и спаси. В 67-ата минута Максимович се озова в наказателното поле на Реал, но, притиснат от двама бранители, не успя да нанесе качествен удар. В ответната атака Сория отрази изстрел по диагонала на Феде Валверде.

В 69-ата минута Вини Жуниор се отскубна от защитата на домакините, но отново Давид Сория не му позволи да вкара трети гол за "белите". Малко по-късно интригата можеше да се върне, но Борха Майорал нацели гредата, а при добавката негов съотборник шутира много неточно. Двубоят стана много открит и положенията се редяха едно след друго. Появилият се от пейката Родриго се разходи между няколко бранители в синьо и шутира, но също прати топката в аут.

Заключителните минути ще се запомнят с неотсъдената дузпа за Реал Мадрид. Браим Диас беше повален в наказателното поле, но опита да продължи и бързо се изправи. Хетафе направи добра атака секунди преди последния съдийски сигнал, но и тя не доведе до попадение във вратата на Лунин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация