Анчелоти: Винисиус е на най-доброто си ниво в момента

15:32
Анчелоти: Винисиус е на най-доброто си ниво в момента

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори пред медиите преди утрешното градско дерби с Хетафе в отложен мач от Ла Лига.

“Това е решаващ мач. Той ще изисква много от нас. Хетафе са много солидни, играят добре, силни са в единоборствата. Ние се справяме добре. Противникът е много добре организиран и разполага с качествени играчи. Играят много директен футбол, трябва да поздравя моя приятел Бордалас. Той дойде тук, когато не беше треньор, имаме една и съща идея за футбола. Работата му е фантастична. Борха Майорал се справя много добре. Това е отбор, който много ми харесва”, започна италианецът.

“Не мога да ви кажа кой измежду Лунин и Кепа ще стартира утре. Винисиус? Той е на най-доброто си ниво в момента, помага ни много с головете си”, продължи Анчелоти.

Запитан за Чави Ернандес, който обяви, че ще напусне в края на сезона, специалистът отговори: “Очаквах този въпрос. Много уважавам Чави и всички мои колеги. Разбирам решението му. Когато бях в началото на кариерата си, във втора дивизия на Италия, казах на асистента си, че няма да успея да стигна до 2000 г. заради напрежението. Сега e 2024 г. и виждам, че натискът е горивото, което те зарежда”.

Анчелоти коментира и ситуацията около Лука Модрич, чийто договор изтича през лятото: “Той е легенда, спечелил е пет Шампионски лиги, на 39 години е. От него зависи да вземе решение за подновяването на договора си. В Лас Палмас казах това, което мисля, и той знае това".

“Арда Гюлер напредва добре, с всеки изминал ден става все по-добър във физическо отношение. Трябва да бъдете търпеливи. Зад него стои цяла една държава като Турция. Сигурен съм, че времето му ще дойде”, каза наставникът на Реал по адрес на младия футболист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация