Григор: Ще бъде труден финал утре

16:01
Григор: Ще бъде труден финал утре

Григор Димитров продължава с отличния си старт на 2024 година и достигна до финала на турнира от сериите ATP250 в Бризбън (Австралия). На полуфинала първата ракета на България се наложи с 6:3, 7:5 срещу представителя на домакините Джордан Томпсън. Така той си осигури среща с Холгер Руне (Норвегия) на финала утре.

След мача си с Томсън Гришо обясни, че чувства корта в Бризбън като „домашен“ и обясни, че сега гледа да прекарва повече време със семейството си, за да навакса за пропуснатото през годините. Той също така сподели и очакванията си за утрешния двубой с Руне.

„Хубавият период продължава. Както казах аз дойдох тук с добро усещане, кортът ми е като домашен. Благодаря ви, че ме гледате, това са няколко фантастични седмици, дойдох тук рано със семейството и отбора ми. Този момент е много смирен за мен и му се наслаждавам, щастлив съм, че отново съм на финала, благодаря за подкрепата.

„Абсолютно, хубаво е, че семейството ми е тук, но това носи допълнително напрежение, защото не искам да губя. Много съм щастлив, че мога да прекарам толкова време с тях, да пътуваме заедно, особено по празниците. Това е най-хубавото нещо не света – семейството. През годините не сме прекарвали толкова време заедно и сега гледам да им се реванширам. С моменти като този сякаш наваксвам за това пропуснатото време. Моите родините са моите герои, аз продължават да се уча от тях, аз съм това, което съм, благодарение на тях.

„Ще бъде труден финал утре. Той се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да почина, да се възстановя и утре ще се боря“, каза българинът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация