В очакване на зрелище: Медведев срещу Григор

19:13
В очакване на зрелище: Медведев срещу Григор

Поставеният под номер 1 в схемата Даниил Медведев ще бъде съперник на българина Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис в зала във Виена от сериите АТP 500.

Руснакът, който спечели надпреварата през миналата година, започна защитата на трофея си с с успех с 6:4, 6:2 над младия французин Артур Фис.

Двубоят продължи само час и 11 минути, а скоростният успех на Медведев се дължеше на отличната му игра на сервис. Бившият водач в световната ранглиста даде само две точки при свое подаване на Фис в целия първи сет и още три във втория. В него обаче той бе още по-подготвен за сервисите на Фис и реализира два пробива срещу един в откриващата партия.

С класирането си за втория кръг Медведев си осигури 45 точки за световната ранглиста и 35 245 евро от наградния фонд, който възлиза на общо 2,4 милиона евро.

До момента 32-годишният Димитров и 27-годишният Медведев имат седем мача помежду си, като руснакът води с 5:2 победи. Предпоследният им двубой бе през миналата година отново във Виена, но на полуфиналите. Тогава Медведев спечели с 6:4, 6:2.

В другите двубои, завършили до момента сериозни изненади също нямаше.

Поставеният под номер 8 в схемата Карен Хачанов надигра с 6:3, 6:1 чеха Иржи Лехечка за само 67 минути игра. Победата е втора за руснака в турнира и с нея той си осигури място на четвъртфиналите, където ще очаква точно победителя от мача между Димитров и Медведев.

Френският ветеран Гаел Монфис, който преди броени дни триумфира на турнира в Стокхолм, спечели с 6:4, 6:4 срещу германеца Даниел Алтмайер и си осигури среща с американеца Франсис Тиафо във втория кръг.

Победа на старта постигна и хърватинът Борна Гойо, който отстрани друг руски представител - Аслан Карацев, след 6:3, 6:3. В следващия етап Гойо ще играе с поставения под номер 6 в схемата Томи Пол от САЩ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация