Григор Димитров: Доволен съм от играта си

18:20
Григор Димитров: Доволен съм от играта си

Григор Димитров обяви, че е доволен от представянето си на турнирите в Китай.

"Специално азиатско турне, белязано с много емоционални моменти, а вече и с повече от 400 победи. Като цяло съм доволен от играта си. Продължаваме да се учим, да растем и да се подобряваме. Заобиколен съм от солиден екип", написа в социалните мрежи най-добрият български тенисист, който в понеделник се изкачи до №16 в световната ранглиста - неговото най-високо класиране от 22 март 2021 година.

Азиатското турне на Григор завърши с полуфинал на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай. В най-големия китайски град Димитров записа победи последователно над Александър Вукич, Карен Хачанов, №2. света Карлос Алкарас и Николас Джари преди да отстъпи пред световния номер 7 Андрей Рубльов.

По-рано през месеца той игра и на АТР500 турнира в Пекин. Там българинът записа друга много престижна победа - над №4 в света Холгер Руне на осминафиналите, а също така спечели и срещу Макензи Макдоналд на старта.

На АТР250 в Чънгду в последната седмица на септември Григор Димитров надигра Хуан Пабло Варияс, като именно това бе победа номер 400 на ниво АТР в кариерата му, а след това се наложи и над Кристофър О’Конъл. Той бе спрян чак на полуфиналите от Александър Зверев, като това бе четвъртото поражение на българина от този съперник за 2023 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация