Григор ще играе с Рубльов за място на финала в Шанхай

17:27
Григор ще играе с Рубльов за място на финала в Шанхай

Григор Димитров ще играе срещу Андрей Рубльов на полуфиналите на “Мастърс” турнира в Шанхай. Това стана факт след победата на руснака с 6:2, 6:3 една от приятните изненади в схемата Юго Юмбер.

Така във втория полуфинал в програмата за събота от 15 часа двамата ще се изправят един срещу друг за седми път в кариерата си в спор за място на финала в неделя.

Рубльов реализира 17 уинъра и направи само 7 непредизвикани грешки срещу изградилия си репутация на “убиец на гиганти” французин. Руснакът е най-високо поставен от останалите четирима играчи в турнира и поради тази причина е считан за фаворит за титлата.

Димитров и Рубльов обаче са си поделили по 3 победи в предишните им двубои и не е сигурно, че руснакът ще има предимство в Шанхай. Руснакът за шести път е на полуфинал през 2023-та, а Гришо - за пети, но голямата разлика е от “Мастърс”-а в Монте Карло, където Андрей най-после спечели трофей от най-високата категория на АТР.

Легендата Роджър Федерер изгледа на живо от трибуните победата на Рубльов над Юмбер.

“С Григор ще е много тежък мач. Той ми е приятел и е страхотен играч. Много е трудно да го победиш, когато е във форма и има чувство за топката. Играта му е невероятна и това си пролича най-вече в мача срещу Алкарас, но и през цялата седмица до момента.

В последния ни мач той ме победи в два сета, така че ще бъде трудно. Дано да покажем отличен тенис и пожелавам всичко най-хубаво и на двамата. Нека по-добрият победи”, каза Рубльов, визирайки мача им във Виена преди една година, завършил 6:3, 6:4 за българина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация