Григор: Знаех как да победя Алкарас

16:54
Григор: Знаех как да победя Алкарас

Григор Димитров постигна една от най-престижните победи в кариерата си, обръщайки двукратния шампион от “Големия шлем” и победител в “Уимбълдън” 2023 Карлос Алкарас - 5:7, 6:2, 6:4 за 2 часа и 9 минути игра на осминафиналите в Шанхай.

Гришо беше почти безупречен и изигра брилянтен двубой срещу испанеца, който досега го беше надигравал в предишните им три срещи. 

Българинът отстъпи драматично в първия сет, губейки пробив аванс, но в следващите две части напълно отчая противника си и заслужено се класира за четвъртфиналите на “Мастърс”-а. 

Димитров надви Алкарас във всички статистически показатели в хода на дългия двубой и накара 20-годишния испанец да крещи от ярост при неспособността си да наложи обичайната доминация от дъното на корта. 

Гришо за втори път след 2019-а ще играе четвъртфинал в Шанхай Мастърс, а съперникът му ще бъде Николас Джари, който го победи във финала в Женева по-рано през 2023-та.

"Останах в мача, което беше най-важното след загубения първи сет. Сервирах много добре в него, но допуснах няколко грешки в края. При 5:4 той изигра невероятен гейм, а при 5:6 той отново игра страхотно. Но аз не спрях да вярвам, че ще стигна до нови възможности. Пробих рано, постепенно започнах да разчитам по-добре неговите сервиси, вкарах няколко добри ретура. След втория пробив придобих и допълнителна увереност.  След това бях много солиден в третия сет, той пък допусна малко повече грешки. Знаех, че трябва да бъда агресивен и да се опитвам да го поставям в неудобна ситуация. Той не обича съперникът да диктува точките. Опитвах се непрекъснато да му създавам проблеми и нещата се получиха", заяви в интервюто си на корта хасковлията.

Българинът ще търси победа срещу следващия си съперник Джари, от който е допуснал две загуби в два мача досега. За последно двамата играха в Женева по-рано през този сезон и чилиецът спечели със 7:6(1), 6:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация