Григор: Не мисля, че направих нещо извънредно

17:12
Григор: Не мисля, че направих нещо извънредно

Григор Димитров се класира за девети път в кариерата си на полуфинал на “Мастърс” турнир след днешната победа над Николас Джари (Чили) със 7:6(2), 6:4 в Шанхай.

“Предполагам, че опитът ми помага в такива мачове. Има много компоненти, които работеха по правилния начин за мен днес. Николас има един от най-добрите сервиси в момента в тура. Мисля че всеки следващ сервис-гейм от неговата страна беше все по-труден и по-труден за мен. Във важните моменти обаче аз успях да бъда максимално солиден. Не мисля, че направих нещо извънредно. Продължих да вярвам на играта, на ударите си, да се опитвам да използвам всяка възможност срещу него”, заяви Григор в интервюта на корта след успеха си.

“Особено в началото беше много трудно, защото той не ти дава ритъм. Не усещах, че се справям по най-добрия начин в началото на мача. Постепенно обаче се чувствах все по-комфортно на негов сервис и той напрви някои грешки, от които се възползвах.

Мачове като този с Карлос Алкарас много помагат за увереността ми, но това е поредният двубой. Нямах кой знае колко време, за да мисля върху този успех, поговорих си с хората в екипа. Просто исках да анализирам нещата, които направих добре, но трябваше да погледна и към следващия кръг. Разбира се, позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, трябва да преживееш нещата и да се справиш по-добре в следващия мач. До момента нещата вървят добре и трябва да продължа по този начин.

За мен е без значение срещу кого ще играя в следващия кръг. Всеки играе добър тенис и мисля, че не трябва да поставям допълнително напрежение върху себе си. Няма за какво да мисля оттук насетне. Бил съм на такова ниво неведнъж. Спечелил съм един “Мастърс” турнир, така че се чувствам комфортно. Харесват ми тези моменти и съм щастлив да бъда на такова ниво. За мен е привилегия да съм тук. Следващият ми съперник ще има същата голяма възможност като мен. Но аз ще съм концентриран върху нещата от моята страна на мрежата”, завърши Григор.

Българинът очаква Андрей Рубльов или Юго Юмбер, които ще завършат полуфиналния списък в Шанхай. Другият такъв дуел е ясен от вчера - Хуберт Хуркач срещу Себастиан Корда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация