Григор: Чувствам се добре, готов съм за още такива мачове

18:18
Григор: Чувствам се добре, готов съм за още такива мачове

Григор Димитров изрази задоволството си от победата над световния номер 11 Хуберт Хуркач с 6:1, 4:6, 6:4 на четвъртфиналите на “Мастърс”-а в Париж. Това беше четвърти успех в четвърти мач с поляка и общо 40-а победа през 2023-та.

Съперник на полуфиналите ще бъде Стефанос Циципас или Карен Хачанов.

“Започна да вкарва сервисите. Знам какво да очаквам срещу него и не бях сигурен дали ще направя пробив. Във втория сет опитвах постоянно да предвиждам посоката на сервиса му, но не познавах нито веднъж.

Изчаквах шансовете си и трябваше да съм много концентриран. Знаех, че трябва да издебна възможностите да влизам в разигравания. Чувствам се добре, готов съм за още такива мачове. Засега тялото ми издържа на натоварването.

Най-важно е физическото ми състояние, за да мога да играя на това ниво продължително време. Важно е да не получавам спадове физически по време на мачовете. С добрата подготовка се поставям в ситуация да поддържам високо ниво в течение на мачовете.

Утре ще бъде нов мач срещу напълно различен съперник и ще трябва да се адаптирам. Усмихвам се, защото съм доволен, че отново след 2017-а достигнах до 40 спечелени победи. Екипът ми също е щастлив”, каза Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация