Един гол раздели Ювентус и Рома

23:43
Един гол раздели Ювентус и Рома

Отборът на Ювентус завърши годината победоносно, след като спечели с 1:0 сблъсъка срещу гостуващия Рома от 18-ия кръг на Серия "А". Адриен Рабио донесе успеха на „бианконерите“ с гол в 47-ата минута. С тази победа „Старата госпожа“ съкрати изоставането си от лидера в класирането Интер. 

Масимилиано Алегри извърши три промени в стартовия си състав след победата с 2:1 над Фрозиноне. Контузеният Алекс Сандро беше заменен от Федерико Гати, а наказаният Андреа Камбиазо беше заместен от Тимъти Уеа. Вместо Аркадиуш Милик титуляр този път беше Душан Влахович. Той си партнираше в атака с 18-годишния Кенан Йълдъз, който във втори пореден мач започна от първата минута.

Жозе Моуриньо, който също подреди състава си в 3-5-2, предприе само една промяна в стартовите си 11 след успеха с 2:0 над Наполи. Тя беше свързана със завръщането на възстановения от травмата си Пауло Дибала, който беше предпочетен пред Андреа Белоти. Така бившият нападател на Ювентус си партнираше в атака с Ромелу Лукаку.

„Вълците“ можеха да открият резултата още в четвъртата минута, когато след центриране от корнер Браян Кристанте стреля, но топката първо се отклони в тялото на Влахович, а след това и в близката греда. В десетата минута именно Влахович нанесе първия шут за домакините в срещата, но той се оказа неточен. Две минути по-късно топката отново профуча покрай вратата след шут на нападателя. Лукаку отговори с далечен изстрел, който се оказа разочароващ. В 19-ата минута Влахович стреля от добра позиция, но в последния момент Джанлука Манчини се хвърли на пътя на топката и успя да блокира удара. 

В 27-ата минута сърбинът опита ножичен удар, който обаче не намери целта. Две минути по-късно Йълдъз също се отчете с пропуск. Дибала отвърна с техничен изстрел, при който топката мина покрай вратата. В 41-вата минута Руи Патрисио се справи с поредния шут на Влахович, който се оказа първия точен в мача. Малко преди почивката Филип Костич с воле насочи топката към мрежата на гостите, но Еван Ндика успя да я избие с глава. Атаката продължи и последва удар от голяма дистанция на Мануел Локатели, но топката завърши в аут.

Втората част започна отлично за "бианконерите", след като в 47-ата минута Костич се пребори за топката пред наказателното поле, а Влахович с пета я отклони към Рабио, който със своя удар преодоля Патрисио за 1:0. Малко след това Ндика се опита да изравни при центриране от фал, но изстрелът му с глава мина покрай вратата.

В следващите минути "джалоросите" поеха инициативата, но без да застрашават противниковата врата. Така се стигна до 71-вата минута, когато Дибала опита шут от дъгата на наказателното поле, който беше спасен от Войчех Шчесни. В 84-тата минута резервата Уестън Маккени имаше чудесна възможност да удвои преднината на домакините, но Патрисио отрази неговия изстрел. Четири минути по-късно влезлият като смяна Федерико Киеза все пак вкара втори гол за "Старата госпожа", но той не беше признат поради засада на италианския национал.

Така вторият в класирането Ювентус събра 43 точки и се доближи само на две от лидера Интер, докато Рома остана на седмата позиция с 28 спечелени пункта.

ЮВЕНТУС - РОМА 1:0

1:0 Рабио 47'

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Уеа, Маккени, Локатели, Рабио, Костич, Йълдъз, Влахович;

Рома: Патрисио, Манчини, Йоренте, Ндика, Кристенсен, Кристанте, Паредес, Бове, Залевски, Дибала, Лукаку;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация