Ювентус взе своето срещу Фрозиноне

18:22
Ювентус взе своето срещу Фрозиноне

Душан Влахович донесе победата на Ювентус при гостуването на Фрозиноне. Сръбският нападател влезе като резерва и се разписа в 81-ата минута, а отборът на Масимилиано Алегри спечели с 2:1. 18-годишният талант Кенан Йълдъз откри резултата в 12-ата минута. За родения в Германия турски национал това бе първи мач като титуляр за "бианконерите". Хайме Баес пък изравни за 1:1 в началото на второто полувреме.

Успехът доближи Юве на точка от лидера Интер, който играе по-късно днес. Фрозиноне допусна едва втора домакинска загуба в Серия А от началото на сезона.

Отборът на Масимилиано Алегри започна силно и бързо започна да стига до наказателното поле на съперника. След добър пробив на Маккени топката не стигна до Милик след намеса на бранител. В 12-ата минута Юве поведе след блестящо изпълнение на Йълдъз. 18-годишният талант мина през трима защитници на съперника и заби топката в близкия ъгъл на Турати.

Атаките на "бианконерите" продължиха, а Йъздъз не спираше да тормози домакините. Удар на Костич бе отразен от вратаря, а след това сърбинът бе изведен великолепно от Кенан и беше сам срещу вратаря, но първото му докосване го провали и до удар не се стигна. На Алегри му се наложи да извършва рано принудителна смяна и в 27-ата минута Алекс Сандро напусна терена, а на негово място се появи Федерико Гати.

След първия половин час игра домакините започнаха да играят повече с топката и успяха да организират няколко атаки, с които защитата на Ювентус се справи. Все пак веднъж и Шчесни трябваше да се намесва след пробив на Суле и негов опит да намери съотборник пред вратата. Костич пък продължи да проваля нападенията на гостите. Той бе изведен на отлична позиция, но отново не овладя добре топката и след това стреля покрай вратата.

Фрозиноне започна активно второто полувреме и бързо стигна до изравняване. В 51-ата минута великолепно подаване на Монтеризи изведе Баес сам срещу вратаря. Шчесни излезе, но остави доста пространство и уругваецът прати топката покрай него. Той отбеляза първия си гол в Серия А. Баес влезе в игра през първото полувреме на мястото на Пол Лирола, който напусна поради травма.

Контузиите продължиха и Локатели имаше някакъв проблем. Това даде повод на Алегри да извърши тройна смяна. Италианският национал, Костич и Йълдъз напуснаха терена, а в игра се появиха Влахович, Айлинг-Джуниър и Кавилия. След смените играта стана доста отворена и се стигна до опасни ситуации и пред двете врати. Домакините направиха добра атака, но Суле стреля покрай вратата.

Юве тръгна по-масирано напред и започна да създава положения. Влахович пропусна отлична възможност да се разпише. Той получи топката от Маккени в наказателното поле, но ударът му бе слаб и право във вратаря. Швесни пък трябваше да се намесва след изстрел на Харуни. В 75-ата минута прекрасна атака на "бианконерите" завърши с много хубав удар от въздуха на Маккени, след който топката се удари в горната греда.

Влахович искаше да покаже, че не е играч за пейката. Сърбинът имаше само пет гола в Серия А преди днес, но в 81-ата минута отбеляза важен гол за гостите. След центриране на Маккени той се извиси, отправи прекрасен удар с глава и прати топката в мрежата. Влахович отбеляза още едно попадение малко преди края, но то бе отменено поради засада.

ФРОЗИНОНЕ - ЮВЕНТУС 1:2
0:1 - Йълдъз (12)
1:1 - Баес (51)
1:2 - Влахович (81)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация