Моу: Отхвърлих три оферти, искам да остана в Рома

17:31
Моу: Отхвърлих три оферти, искам да остана в Рома

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо разкри, че е отхвърлил три оферти, откакто е начело на "вълците". Миналата седмица той сподели, че има желание да удължи договора си с римляните, който изтича през юни 2024 г. Според италианските медии от клуба се бавят с предложението за нов контракт, тъй като искат да видят по-добри резултати във втората част от сезона.

"Някои имат съмнения за моята позиция, но аз съм напълно ясен, целта ми не е да оставям съмнения. От началото винаги съм бил директен и откровен", сподели Моуриньо.

"Една седмица, след като подписах с Рома, получих фантастична оферта. Не я приех, защото имах споразумение с Рома. След това дойде Португалия, за нея знаете. Можех да работя с най-добрите играчи в света и да имам шанс да спечеля европейско и световно първенство. Говорих с клуба, но за тях беше важно да остана, така че останах.

След финала в Будапеща информирах собствениците за ситуацията със Саудитска Арабия, но реших да не приемам. Честността ми стига до тук. Какво друго да кажа? Бих искал да остана и да се боря, въпреки всички трудности. Това е позицията, нямам съмнения. Не искам повече да говаря за ситуацията", обясни португалецът.

Утре Рома се изправя срещу Наполи, а Моуриньо коментира, че съперникът не е много по-слаб от миналия сезон, въпреки че резултатите му не са същите: "Те са шампионите и напълно заслужава да спечелят миналия сезон. Загубиха основен играч в лицето на Ким, но все още разполагат с много класни футболисти. Загубиха отличен треньор, но имат нов с голям опит в Серия А, който познава Наполи добре. Резултатите са различни, но те имат същите играчи и същия потенциал. Наполи си е Наполи".

Наставникът говори и за контузените в тима: "Кумбула още не е готов. Справя се добре, но е уморен. Може да бъде на пейката за следващия мач (срещу Ювентус). Пауло Дибала се възстановява по план. Разбира се, за утре е аут. Манчини тренира за първи път тази седмица, но ще играе утре. Той е един от тези играчи, които играят освен ако няма тройна фрактура. Отборът има нужда от него".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация