Дибала e №1 в Серия “А” за ноември

20:26
Дибала e №1 в Серия “А” за ноември

Звездата на Рома Пауло Дибала беше провъзгласен за Играч на месеца в Серия "А" за ноември. Нападателят ще получи своята награда непосредствено преди началото на домакинския мач на “вълците” срещу Фиорентина в неделя.

Дибала спечели най-много гласове в онлайн анкетата сред феновете, като останалите номинирани за месечния приз бяха Доменико Берарди от Сасуоло, Алесандро Буонджорно от Торино, Николас Гонсалес от Фиорентина, Лаутаро Мартинес от Интер и Джошуа Зиркзее от Болоня. През ноември аржентинецът се отчете с асистенция за победата на Рома с 2:1 над Лече, а при успеха с 3:1 над Удинезе той вкара едно попадение и направи един голов пас.

“Най-добрият играч за ноември според вота на феновете е Пауло Дибала. Ла Хоя е синоним на креативност и спектакъл от над 10 години насам. Чист талант, който е способен да вълнува и да забавлява привържениците със своята магия. Достоен наследник на великите плеймейкъри в историята на нашето първенство. Настоящата позиция на Рома, с която тимът е в борбата за участие в Шампионската лига, определено се дължи на страхотните изяви на световния първенец с Аржентина”, коментира изпълнителният директор на Серия “А” Луиджи Де Сиерво.

В предишните дни бяха обявени другите две месечни награди в италианския елит. Масимилиано Алегри от Ювентус беше обявен за най-добър треньор, а Федерико Димарко от Интер получи приза за най-красив гол заради попадението си срещу Фрозиноне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация