В изключително нервен мач Рома победи девет от Наполи

23:52
В изключително нервен мач Рома победи девет от Наполи

Рома постигна победа с 2:0 в "Дерби дел Соле" срещу Наполи от 17-ия кръг на Серия "А". Мачът бе доста нервен, а гостите завършиха с 9 души на терена, след като първо Матео Политано в 66-ата, а след това и Виктор Осимен в 86-ата минута получиха червени картони и поеха преждевременно към съблекалните на "Олимпико". Домакините пък стигнаха до успеха с голове на Лоренцо Пелегрини в 76-ата минута и Ромелу Лукаку в 96-ата минута на двубоя. По този начин те продължиха кризата при неаполитанците, които ще бъдат и без двама кючови играчи в следващия си мач. Освен това римляните изпревариха своя съперник във временното класиране.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо е избрал да започне мача с Андреа Белоти и Ромелу Лукаку в атака. Никола Залевски и Расмус Кристенсен ще са двамата халф-бекове, а в центъра на терена ще действат Браян Кристанте, Леандро Паредес и Едоардо Бове.

Валтер Мадзари пък е предпочел да заложи на триото Виктор Осимен, Матео Политано и Хвича Кварацхелия в атака, а халфовата лииня е съставена от Пьотър Жиелински, Андре-Франк Замбо Ангиса и Станислав Лоботка.

В началния четвърт час на мача двата тима започнаха по-внимателно и никой не успяваше да създаде нещо по-опасно пред някоя от двете врати.

В 19-ата минута Рома създаде първата опасност и тя бе повече от сериозна. Лукаку напредна до наказателното поле и върна към Едоардо Бове, който стреля и топката се отби от напречната греда.

Две минути по-късно домакините пропуснаха още по-добра възможност. Андреа Белоти се отскубна отдясно по аутлинията и подаде успоредно към Бове, който от метър разстояния не успя да отбележи и стреля в тялото на вратаря Алекс Мерет.

Наполи по-трудно стигаше до голови опасности. В 40-ата минута при едно разбъркване пред вратата на "вълците" Виктор Осимен реши да пробва атрактивна задна ножица, но въобще не успя да насочи кълбото по посока на вратата.

Второто полувреме започна с шанс пред Осимен, който обаче отправи твърде слаб удар, за да затрудни Руи Патрисио.

След това в 55-ата минута Наполи организира атака на скорост, Кварацхелия стреля към вратата, но отново в ръцете на Патрисио.

В 66-ата минута гостите останаха в намален състав. Матео Политано изрита в гръб Никола Залевски, изнервен, че преди това полякът го дръпна за фланелката, спирайки обещаваща атака. Това принуди съдията да му покаже пътя към съблекалнята. 

В 74-тата минута Ромелу Лукаку получи пас на скорост и реши да стреля от воле, като не бе твърде далеч от целта.

Две минути по-късно Рома поведе в резултата с малко куриозен гол. Първо опит за удар на Сердар Азмун не се получи, след това и Стефан Ел Шаарауи не успя да отиграе добре топката, но накрая тя се озова в Лоренцо Пелегрини около точката на дузпата и той със страхотен изстрел от воле я прати във вратата за 1:0.

Наполи можеше да възстанови равенството в 79-ата минута, когато при центриране от фаул Джовани Ди Лоренцо бе изпуснат на далечната греда, но по чудо не успя да засече топката във вратата от близка дистанция.

В 84-тата минута Лукаку бе изведен на голова позиция в пеналта и опита да прехвърли Алекс Мерет, но вратарят демонстрира прекрасен рефлекс и спаси.

Наполи остана с 9 души на терена в 86-ата минута, когато и звездата Виктор Осимен също бе изгонен, след като спъна в гръб Стефан Ел Шаарауи.

В добавеното време Ел Шаарауи изелзе очи в очи с вратаря на съперника, но реши да подава и това бе разгадано от Алекс Мерет, който блокира топката с крак и предотврати поредна опасност.

В 96-ата минута Ромелу Лукаку окончателно сложи точка на спора, завършвайки контраатака на своя тим.

Така Рома събра актив от 28 точки и излезе на 6-ото място във временното класиране. Наполи пък се свлече до 7-ата позиция с 27 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация