Един гол стигна на Милан да пречупи съпротивата на Сасуоло

21:42
Един гол стигна на Милан да пречупи съпротивата на Сасуоло

Отборът на Милан завърши по успешен начин 2023 година, след като спечели с 1:0 срещу гостуващия Сасуоло в двубоя помежду им от 18-ия кръг на Серия "А". Кристиан Пулишич отбеляза единственото попадение в 59-ата минута. Така „росонерите“ записаха първата си домакинска победа срещу този съперник от март 2019 година насам.

Стефано Пиоли направи само една промяна сред титулярите си след ремито 2:2 със Салернитана и тя беше принудителна. Предвид контузията на Фикайо Томори Тео Ернандес беше изместен в центъра на отбраната, което означаваше, че Алесандро Флоренци трябваше да играе като ляв бек. Триото в атака отново беше изградено от Пулишич, Оливие Жиру и Рафаел Леао. Гостите пък бяха подредени в 4-2-3-1 с централен нападател Андреа Пинамонти, който беше подпомаган от Доменико Берарди, Недим Байрами и Арманд Лауриенте.

В седмата минута Андреа Консили отрази изстрел на Тижани Райндерс, а секунди по-късно Исмаел Бенасер прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг заради засада на Жиру. В десетата минута Райндерс пробва нов удар, който се оказа неточен. В 23-тата минута Бенасер стреля, но топката мина покрай вратата. Шест минути след това Рубен Лофтъс-Чийк опита далечен изстрел, който беше разочароващ. В 31-вата минута Леао се разписа, но и неговият гол не беше зачетен поради засада. Две минути по-късно дойде и първата намеса на Майк Менян в двубоя, като тя беше при удар на Берарди. Кристиан Пулишич веднага отговори с шут, който прелетя над вратата. В оставащите минути преди почивката Менян се справи с удари на Байрами и Берарди, а Ернандес се отчете с пропуск.

Втората част започна с неточен шут на Жереми Толян, а Флоренци отговори с удар от воле, който също не намери целта. В 56-ата минута далечен изстрел на Берарди предизвика корнер, след който Менян улови удар на Лауриенте. В 59-ата минута Бенасер потърси пас към Пулишич в наказателното поле, а резервата Руан Нето направи неуспешен опит да пресече подаването, след което американецът даде аванс на домакините със своя шут.

В 68-ата минута при корнер Симон Кяер стреля с глава, но топката мина встрани от вратата. Кристиан Волпато отговори с несполучлив шут от голямо разстояние. В 73-тата минута Лауриенте също направи опит да се разпише, но Менян се справи с неговия удар. Пет минути по-късно Флоренци потърси втори гол за "росонерите", но при волето му топката прелетя над вратата. Последваха пропуски на Матеус Енрике и Пинамонти, а в последните секунди на редовното време шут по земя на резервата Самуел Чуквуезе не успя да удвои аванса на домакините, с което резултатът се запази.

С този успех Милан се утвърди на третото място в класирането с актив от 36 точки, а Сасуоло остана на 16-ата позиция с 16 спечелени пункта.

МИЛАН - САСУОЛО 1:0

1:0 Пулишич 59'

Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Ернандес, Флоренци, Лофтъс-Чийк, Бенасер, Райндерс, Пулишич, Жиру, Леао;

Сасуоло: Консили, Толян, Ерлич, Ферари, Педерсен, Енрике, Торствед, Берарди, Байрами, Лауриенте, Пинамонти;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация