Удинезе пропиля аванс от два гола и се задоволи с точка срещу Сасуоло (видео)

18:18
Удинезе пропиля аванс от два гола и се задоволи с точка срещу Сасуоло (видео)

Удинезе и Сасуоло завършиха атрактивно 2:2 в мач от 16-тия кръг на Серия "А". "Фриуланите" поведоха с два гола чрез попадения на Лоренцо Лука (36') и Роберто Перейра (55') и вече се виждаха победители, но последва червен картон за Мартин Пайеро (59'), което до голяма степен предопредели частичния обрат. Доменико Берарди бе героят за гостите, като се разписа на два пъти от дузпи в 75-ата и 88-ата минути, за да донесе равенството на тима си.

Въпреки че Сасуоло изглеждаше по-активният отбор през първата част, Удинезе бе отборът, който поведе. В 36-ата минута Роберто Перейра центрира добре, а Лоренцо Лука засече с глава в мрежата на гостите - 1:0.

В началото на втората част Удинезе нанесе втори удар по съперника си. След продължителна атака отбраната на Сасуоло не се ориентира добре, а топката попадна в Роберто Перейра, който с отмерен удар в 55-ата минута удвои аванса на домакините. Само четири минути по-късно обаче "фриуланите" останаха с човек по-малко след много грубо нарушение на Мартин Пайеро, който бе изгонен с директен червен картон след преглед с ВАР.

Сасуоло се възползва от численото си предимство и натисна съперника си, като в 75-ата минута получи право на дузпа, след като Фести Ебоселе препълна в наказателното си поле Андреа Пинамонти. Доменико Берарди нямаше проблеми от бялата точка и успя да намали резултата на 2:1. Натискът на "неровердите" продължи и десетина минути по-късно Джанмарко Ферари бе близо до изравняването, когато след корнер стреля с глава, но уцели левия страничен стълб на Марко Силвестри. Сасуоло все пак успя да заличи пасива си в 88-ата минута, когато получи нова дузпа за нарушение на Кристиан Кабаселе срещу Самуеле Мулатиери. Зад бялата точка отново застана Доменико Берарди, който отново не сгреши и вкара втория си гол в мача, с което оформи крайния резултат.

С получилото се равенство и двата тима продължиха негативни серии, като Удинезе е вече пет поредни мача без победа и е на 17-о място, непосредствено над опасната зона. Сасуоло пък има едва един успех в последните десет мача, като е с две места пред днешния си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация