Фрозиноне не съумя да затрудни Милан

23:59
Фрозиноне не съумя да затрудни Милан

Отборът на Милан записа безпроблемна победа с 3:1 при домакинството си на новака Фрозиноне от 14-ия кръг на Серия "А". Успехът за „росонерите“ дойде след попадения на Лука Йович (43’), Кристиан Пулишич (50’) и Фикайо Томори (74’), а Марко Брешианини (82’) отбеляза почетния гол за „канарчетата“.

Стефано Пиоли предприе три промени в стартовия си състав след загубата с 1:3 от Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига. Предвид контузията на Малик Тиау и липсата на други здрави централни бранители този път партньор на Томори беше левият бек Тео Ернандес, чиято обичайна позиция беше заета от Алесандро Флоренци. В средата на терена се завърна Юнус Муса за сметка на Ясин Адли. На върха на атаката този път беше Йович поради наказанието на Оливие Жиру. По двата фланга отново действаха Самуел Чуквуезе и Пулишич. Гостите пък бяха подредени в 4-2-3-1 с централен нападател Марвин Куни, който беше подпомаган в атака от Матиас Соуле, Рейниер и Арийон Ибрахимович. 

Мачът започна при спокойно темпо и без голови положения. В 13-тата минута Майк Менян с лекота улови топката след игра с глава на Рейниер при центриране от корнер, а при друг ъглов удар Мемех Калеб Околи стреля неточно също с глава. В 20-ата минута Флоренци пробва удар в движение, който се оказа несполучлив. Малко след това Тижани Райндерс не намери целта при удар с глава след корнер. В 27-ата минута далечен шут на Ибрахимович профуча покрай вратата. Четири минути по-късно изстрел на Антони Ойоно от голямо разстояние също завърши в аут. Следващите два пропуска в срещата бяха дело на Чуквуезе и Куни. 

В 36-ата минута при свой шут Муса нацели далечната греда, но така или иначе беше отсъдена негова засада. В 42-рата минута Куни можеше да даде аванс на гостите, но не успя да преодолее Менян. При ответната атака на "росонерите" Симоне Романьоли не изчисти добре топката с глава и така предостави възможност на Йович да стреля от добра позиция, а сърбинът с воле реализира първото си попадение с екипа на Милан. Секунди по-късно Пулишич можеше да удвои преднината на тима, но шутът му мина покрай вратата.

Втората част започна с неточен изстрел с глава на Чуквуезе. В 50-ата минута Менян изрита топката силно напред и тя достигна до Пулишич, който нахлу в наказателното поле и със своя удар удвои преднината на "Дявола". В следващите минути домакините преотстъпиха инициативата на своя противник, който обаче не успя да застраши достатъчно тяхната врата.

Така се стигна до 74-тата минута, когато играчите на миланския гранд по отличен начин предприеха заучено изпълнение на корнер, което доведе до гол на Томори. Пет минути по-късно Исмаел Бенасер се появи на терена като смяна за "росонерите", с което се завърна в игра след отсъствие от над шест месеца заради операция на коляното си.

В 82-рата минута резервата на "канарчетата" Марко Брешианини изпълни пряк свободен удар, при който нито един футболист не игра с топката, което обърка Менян и топката влетя в мрежата му за крайното 3:1.


МИЛАН - ФРОЗИНОНЕ 3:1

1:0 Йович 43'
2:0 Пулишич 50'
3:0 Томори 74'
3:1 Брешианини 82'

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Ернандес, Флоренци, Лофтъс-Чийк, Райндерс, Муса, Чуквуезе, Йович, Пулишич;

Фрозиноне: Турати, Монтериси, Калеб Околи, Романьоли, Ойоно, Баренечеа, Бурабия, Соуле, Рейниер, Ибрахимович, Куни;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация