Пиоли: Трябва да покажем, че сме конкурентоспособни

18:43
Пиоли: Трябва да покажем, че сме конкурентоспособни

Наставникът на Милан Стефано Пиоли изрази притеснението си от редицата контузии в отбора през този сезон и потвърди, че в утрешния двубой с Фиорентина е готов да разчита на 15-годишния нападател Франческо Камарда, който ще бъде резерва на очаквания титуляр Лука Йович.

“Трябва да покажем, че сме конкурентоспособни. Не сме в лесен период и се намираме в малко извънредна ситуация, но трябва да я посрещнем обединени. Отборът на Фиорентина винаги ни е поставял в трудност, като ще се нуждаем от представяне на най-високо ниво. Клубът ми предостави конкурентоспособен състав, но сега сме в извънредно положение заради контузиите и наказанията. Убеден съм, че броят на травмите ще намалее в бъдеще. Единственото ми притеснение през последните години е, че така и не успяхме да понижим броя на контузиите. Когато някой се контузи на “Миланело”, ние страдаме. Всяка година се опитваме да променим нещо, за да се подобрим в това отношение. Всеки играч си има своя собствена история. Някои се контузват защото играят прекалено много, а други - защото играят твърде малко. Не само при нас има травми, но нашите числа са негативни. Опитваме се да подобрим нещата. За утре са възстановени Давиде Калабрия, Кристиан Пулишич и Рубен Лофтъс-Чийк.

Талантът няма възраст, а Камарда притежава голямо количество. Съдбата понякога ти предоставя определени възможности, а ние трябва да му помогнем. Той е млад, но вече е зрял откъм характер. Той е щастлив да бъде с нас и е готов да ни помогне при нужда. С Йович си говоря всеки ден, като е наясно с ролята си и с очакванията ми към него. Сега той познава нашия стил на игра и всичко му е ясно, за да може да направи своя принос. Тимът работи добре, но може и по-добре. Бяхме наказани за собствените ни недостатъци, но не сме загубили нашия дух. Не гледаме в миналото и приемам критиките. Трябва да продължим да вярваме, че това, което правим, ще ни помогне отново да станем конкурентоспособни. Необходимо е да докажем с факти, че сме разбрали грешките, които сме допуснали. Работим, за да израстваме и да се развиваме, а не да търсим виновник. Знам какво представлява моята роля: много почести, но и много критики. Продължавам напред с моите идеи, клуб и отбор”, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация