Милан се сгромоляса срещу Лече и едва спаси точката (видео)

18:31
Милан се сгромоляса срещу Лече и едва спаси точката (видео)

Отборите на Лече и Милан завършиха наравно 2:2 на „Виа дел Маре“ в зрелищен двубой от 12-ия кръг на Серия "А". „Росонерите“ водеха на почивката с два гола разлика благодарение на Оливие Жиру и Тижани Райндерс. През втората част обаче „джалоросите“ изравниха чрез попадения на резервата Николо Сансоне и Ламек Банда.

Гостите не само, че изтърваха победата, но можеха и да си тръгнат със загуба. Сансоне нацели греда малко преди изтичането на 90-те минути, а в последните секунди на добавеното време ВАР отмени победен гол за домакините на резервата Роберто Пиколи. Именно в добавеното време червен картон си изкара Жиру. Въпреки че избегна поражението, миланският гранд няма успех в последните си четири мача в първенството, като в предишната си визита също профука аванс от два гола за 2:2 срещу Наполи. Освен това "Дявола" се оказа с нови двама контузени играчи: звездата Рафаел Леао и капитана Давиде Калабрия.

Стефано Пиоли предприе три промени в стартовите си 11 след победата с 2:1 над Пари Сен Жермен в Шампионска лига. В защита нямаше промени, но в халфовата линия те бяха две. Раде Крунич и Томазо Побега бяха титуляри за сметка на Рубен Лофтъс-Чийк и Юнус Муса. Като дясно крило действаше Самуел Чуквуезе, който замести контузения Кристиан Пулишич. Атаката на тима беще допълнена от Леао и Жиру, за когото това беше мач номер 100 с екипа на Милан. Домакините бяха подредени в 4-3-3 с Габриел Стрефеца, Никола Кръстович и Банда в нападение.

Двубоят започна неприятно за "росонерите", тъй като Леао получи мускулна травма още в 8-ата минута и затова беше принудително заменен от Ноа Окафор. Първото голово положение дойде в 14-ата минута, когато Владимиро Фалконе отрази рикоширал удар на Побега.

В 23-тата минута Банда стреля от много голяма дистанция, като топката отиде в обятията на Майк Менян. Секунди по-късно Стрефеца също отправи шут, но и той беше уловен от вратаря. Чуквуезе веднага отговори с удар с глава, който се оказа доста разочароващ. В 28-ата минута Тео Ернандес комбинира с Окафор, нахлу в наказателното поле и пусна пас към Жиру, който засече топката с корема си за 1:0 в полза на гостите.

Само седем минути по-късно "росонерите" удвоиха своя аванс. Райндерс направи дълъг рейд и стреля по земя, с което прокара топката между краката на Фалконе за дебютния си гол за тима. Само три минути по-късно халфът можеше отново да се разпише, но този път шутът му се отклони в близката греда. При ответната атака Банда беше на път да намали изоставането на домакините, но Менян със страхотно спасяване запази мрежата си суха.

На почивката Пиоли замени контузения капитан Давиде Калабрия с Муса. Втората част започна с удар по земя на Чуквуезе, с който Фалконе се справи безпроблемно. В 52-рата минута Марин Понграчич можеше да си вкара автогол при опит за пас на Райндерс, но вратарят улови топката. В 58-ата минута Побега опита шут, който завърши в ръцете на Фалконе. Шест минути по-късно стражът отрази изстрел на Окафор. В 66-ата минута при изпълнение на корнер Алексис Блин отклони с глава топката към Сансоне, който с мощен шут намали изоставането на "джалоросите".

Само четири минути по-късно домакините възстановиха равенството. Тогава те отнеха топката от Ернандес и организираха бърза контраатака, която беше успешно завършена с шут на Банда за 2:2. Именно Ернандес веднага опита да върне преднината на гостите, но изистрелът му профуча покрай вратата. В 77-ата минута Сансоне изпълни пряк свободен удар, който мина встрани от вратата. Последваха два отчайващи шута на Илбер Рамадани и Роберто Пиколи. В 84-тата минута Сансоне можеше да донесе пълния обрат в двубоя, но ударът му с глава срещна близката греда. Малко преди изтичането на редовното време крилото направи нов неуспешен опит за победен гол.

Добавеното време се оказа изключително драматично. Малко преди изтичането му Жиру се ядоса на главния съдия за неотсъдено нарушение и затова получи жълт картон. Французинът обаче продължи да буйства и така Росарио Абисо му показа директен червен картон. Играта беше подновена със силно изритана топка от страна на Фалконе, като тя достигна до Пиколи, който с чудесен удар от голямо разстояние я прати в противниковата мрежа за пълния обрат и 3:2. Последва обаче проверка с ВАР, при която Абисо видя фал в атака на нападателя срещу Малик Тиау и отмени попадението. Секунди по-късно реферът даде сигнал за край на срещата, след което беше заобиколен от гневните играчи на „джалоросите“.

ЛЕЧЕ - МИЛАН 2:2

0:1 Жиру (28')

0:2 Райндерс (35')

1:2 Сансоне (66')

2:2 Банда (70')

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация