Пиоли: Трябва да вдигнем нивото

18:22
Пиоли: Трябва да вдигнем нивото

След три мача без победа, два от които бяха загубени, наставникът на Милан Стефано Пиоли е наясно, че успехът срещу Удинезе е задължителен. “Росонерите” приемат “фриуланите” в съботната вечер от 21:45 в мач от 11-ия кръг на шампионата в Италия. Преди седмица тимът дръпна с 2:0 срещу първенеца Наполи в Неапол, но в крайна сметка си тръгна само с точка.

“Логично беше да се очаква да спечелим срещу Наполи, след като водехме с 2:0 на почивката. Но не се получи. Жалко е, че твърде рано през второто полувреме допуснахме първия гол. Всичко това обаче вече е минало и от значение е това, което идва. Но е факт, че очакванията се повишиха”, заяви Пиоли.

“Абсолютно съм убеден в едно нещо: никога, дори в шампионския сезон, в толкова кратък срок не съм разполагал с толкова компактен, сработен и жаден за успехи отбор. Казах на момчетата, че трябва да се възползваме от този ни късмет. Много съм доволен от тима, но има в какво да се подобряваме. Не сме загубили от ентусиазма си и знаем, че можем да станем по-силни, когато играем с нужния манталитет”, продължи треньорът.

“Нормално е да бъдем критикувани, когато Милан няма победа в три поредни двубоя. Трябва да се подобрим, трябва да вдигнем нивото”, амбициран е Пиоли.

Наставникът потвърди, че Кристиан Пулишич и Самуел Чъквуезе няма да играят срещу Удинезе, защото не са напълно здрави.

“Последните две седмици бяха тежки за нас заради контузия след контузия. Скоро това ще се оправи, но някои наши проблеми остават - особено тези в защита. Загубихме двама бранители и говорих с ръководството, че се нуждаем от нов защитник през януари”, завърши Пиоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация