Халф на Милан: Никога не бих предал Милан като Чалханоглу

19:43
Халф на Милан: Никога не бих предал Милан като Чалханоглу

Халфът на Милан Исмаел Бенасер разказа пред Instant Foot за своя трансфер при “росонерите” през лятото на 2019 година и за сегашната си роля си на лидер на тима. Също така алжирецът беше категоричен, че никога няма да постъпи като бившия си съотборник Хакан Чалханоглу, който реши да премине от “Дявола” в градския съперник Интер като свободен агент.

“Видях колко много ме желаеха, така че изслушах проекта им без да мисля за договора или парите. Моят агент ми каза, че те са били отборът, който ме е искал най-силно, като те бяха правилната стъпка за мен. Купата на африканските нации също помогна, но още преди това имах разговори с Милан. След полуфинала Фредерик Масара ми се обади, говорейки на френски език, а аз му отговорих, че първо искам да спечеля Купата, след което ще дойда. Подписах договора преди да започне моята почивка. Паоло Малдини и Масара бяха там. В начолото не осъзнавах за колко голям клуб става въпрос. По-големият ми брат е голям фен на “росонерите” и чух мненията на всички, но крайното решение беше мое. Осъзнавам, че тук можеш да почувстваш историята на този клуб и тежестта на фланелката. Обичам Милан и затова винаги давам всичко от себе си на терена.

Чувствам се като лидер, но това не означава, че се смятам за по-силен от останалите. Имам по-големи отговорности: трябва да даваш пример, когато носиш фланелката на Милан. Сега се опитвам да помагам на новобранците да се чувстват спокойни. Давам им телефонния си номер и им казвам да не се колебаят дали да ми се обаждат, ако имат проблеми. Нормално е да си срамежлив, когато пристигнеш в нова съблекалня, така беше и с Алексис Салемакерс. Аз мисля преди всичко за тима. Знаем, че клубът трябва да се завърне възможно най-високо в Европа. Голът ми срещу Наполи в Шампионската лига? Бих го определил като вълнуващ. Имах лош мач, след което вкарах и накрая всички ми казваха, че съм направил фантастичен двубой. Да чуеш как целият стадион скандира името ти е лудост. Тогава играх в нова за мен роля, а в предходните дни имах някои семейни неприятности, заради които пристигнах изморен за мача, но това беше една луда вечер.

Загубите срещу Интер? Не се влияем от статистиките, които показват трудностите ни в дербитата. Подготвяме се добре за всеки мач. Пропуснах последния мач срещу Интер, но говорих с моите съотборници и с треньора преди двубоя. Знам, че са дали всичко от себе си на терена. Може би някои футболисти са били по-изтощени в определен период от срещата и вероятно в Интер са по-силни в някои аспекти. Те винаги вкарват рано срещу нас. Това е аспект, върху който трябва да работим, но вече е минало. Трансферът на Чалханоглу в Интер? Не знаех нищо, разбрах в последния момент, когато Кристиан Ериксен имаше здравословни проблеми. Хакан искаше да остане в Милан, така че не знам какво се е случило. Явно не са постигнали споразумение. Ние сме приятели, но на терена не съществува приятелство, особено в дербитата. Уважавам неговия избор, но когато прочетох за трансфера, не можех да повярвам. Лично аз имам твърде голям респект към Милан, за да постъпя по подобен начин. От Интер могат да ми предлагат каквото си искат, но това няма да се случи. Това не означава, че ще остана тук до края на кариерата ми, но определено никога няма да отида при “нерадзурите”, коментира Бенасер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация